MICHELIN® solutions: elhivatott válasz a ma mobilitási kihívásaira

Teljeskörű szakértelem, minden kihívásra

A személy- és áruszállító szektor manapság minden eddiginél élesebb versenyben, egyre szigorúbb szabályok között kénytelen dolgozni. Számos kihívásnak kell megfelelni:

• biztonságos szállítmányozás
• költségcsökkentés
• a vállalás időben való teljesítés
• racionális készletgazdálkodás
• hatékony, hozzáértő munkatársak kiválasztása és megtartása
• üzemanyag-takarékosság
• környezetvédelmi szabályok
• indikátorok nyomonkövetése

Az egyes kihívásokra szakosodott vállalatok sokszor ajánlanak megoldást, de ez általában nem jár plusz vállalással, egyéb elköteleződéssel. A Michelin solutions teljeskörű szemlélettel kezeli valamennyi nehézséget, sőt azt is vállalja, hogy a működést még hatékonyabbá teszi.

A Michelin solutions teljeskörű szakértelemmel rendelkezik olyan területeken, mint a flották abroncsgazdálkodása (EFFITIRES™ ), termelékenységi mutatóik javítása (non stop hibaelhárító szolgálat, Európában MICHELIN EURO ASSIST) és üzemanyag-takarékosság (EFFIFUEL™).

A Michelin több mint 70 éve biztosít támogatást a flották számára, eddig több mint 500 000 jármű vette igénybe a szolgáltatást. 2013 júniusában elindult a Michelin solutions, hogy technológiai, távközlési, elektronikai, képzési és flottakezelési tapasztalatokkal rendelkező szakértői csapata és partnerei segítségével a leghatékonyabb megoldásokat találja meg a szállítmányozó cégek számára.

A megoldások több lényeges elemet tartalmaznak
Az EFFITIRES™ szolgáltatás keretében a Michelin solutions szerződésben vállal kötelezettséget arra, hogy optimalizálja a gumiabroncs-gazdálkodást, a szállítmányozó cégnek ezzel nem kell foglalkoznia, mégis a lehető legjobban kihasználhatja az abroncs lehetőségeit.

A Michelin solutions négy irányelv szerint dolgozik az üzemanyag-felhasználás csökkentésén:

  • vezetési stílustól függő díjfizetés és a flotta tevékenységéhez rendelt gumiabroncs-keret,
  • gyakori műszaki ellenőrzés a költséghatékony és teljes biztonság érdekében,
  • abroncsszakértői csapat, azonnali konzultációs lehetőség,
  • management eszközök és időszakos jelentések a szolgáltatás ellenőrzése érdekében.

Az EFFIFUEL™ szolgáltatás keretében a Michelin solutions szerződésben vállal kötelezettséget az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére. Az EFFIFUEL™ szolgáltatásért partnerünknek abban az esetben nem kell fizetnie, ha az elvárt eredményt nem teljesítjük. Meggyőződésünk, hogy a teljeskörű stratégia a költségcsökkentés legjobb megközelítése, a Michelin solutions így nem csupán az abroncshoz kapcsolódóan, hanem az egész kérdéskör elemzésével is segít jó eredményeket elérni. Az EFFIFUEL™ szolgáltatás hosszútávú együttműködéssel kíván valódi támogatást nyújtani ügyfeleinek az üzemanyag-gazdálkodás terén elért jó eredmények megtartásában.

EFFIFUEL™ , a MICHELIN® solutions szolgáltatása: az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére tett vállalás

A nyugat-európai fuvarozó vállalatoknál az üzemanyag a költségek közel 30%-át teszi ki, Közép-Európában ez eléri a 40%-ot is. Egyes országokban ez jelenti a vállalatok legnagyobb költségtételét. Az EFFIFUEL™ szolgáltatással a Michelin solutions kötelezettséget vállal arra, hogy segít partnercégei üzemanyagköltségének csökkentésében.

A partnercégekkel együttműködésben négy fő irányt jelöltünk ki:

  • szakértő trénerek által tartott eco-driving vezetési tréningeket szervezünk a sofőrök számára, majd nyomon követjük és pontozzuk, mennyire alkalmazzák a tanultakat a gyakorlatban
  • a Michelin solutions üzemanyag-felhasználás elemzői (Fuel Analyst) összegyűjtik és kiértékelik az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos adatokat
  • a gépjárművekbe fogyasztásfigyelő, központi informatikai rendszerbe kötött eszközt szerelünk, így a sofőrök figyelemmel kísérhetik a fogyasztást, de adott esetben segítséget kaphatnak a központtól
  • még jobb eredmény érhető el az EFFITIRES™ szolgáltatással, ami egy kiszervezett, kilométer alapú díjazású abroncsfelügyeleti szolgáltatás

A Michelin solutions kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere negyedévenként beszámol a partnercég vezetőségének az üzemanyag-felhasználás alakulásáról.

Forrás: Michelin
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?