Alkatrészgyártók hírei Hírek Járműtechnika Újdonságok

A Goodyear abroncs levegő-szintentartási technológiát tesztel

A Goodyear a következő hónapokban amerikai tehergépkocsi-flottákon megkezdi a haszongépjárművekhez kifejlesztett levegő-szintentartási technológia (Air Maintenance Technology, AMT) tesztelését. A vizsgálat része egy kutatási projektnek, mely az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) Járműtechnológiai Hivatalának támogatását élvezi. E technológia kidolgozása jól tükrözi a Goodyear elkötelezettségét, hogy megoldásokat találjon a járműflották legfőbb kihívásaira, például az üzemanyaghatékonyság kapcsán.

Goodyear_AMT_Commercial_Graphic

Ez a kihívás nemrég a Goodyear EMEA által „A jövő mobilitása” címmel Brüsszelben megrendezett Közlekedési Szimpóziumon is napirendre került, ahol a vállalat bemutatta „A jövő mobilitása: Intelligens járműflották és a közlekedési iparág jövője” c. új tanulmányát. A jelentést alátámasztó kutatás egyik legfontosabb felismerése az volt, hogy az európai járműflották számára az elsőszámú kérdést az üzemanyagköltségek jelentik. A helyes abroncsnyomás szintentartása az üzemanyag-hatékonyság fokozásának és a károsanyag-kibocsátás csökkentésének elengedhetetlen eleme, s egyben a tanulmány egyik legfontosabb ajánlása. A helyes abroncsnyomás szintentartásával az AMT biztosítja az ajánlás által hangsúlyozott elsődleges célt.

Goodyear_AMT_AirMaintenanceTechnologyA Goodyear 2011. óta fejleszti és vizsgálja levegő-szintentartási technológiáját, mely hozzájárulhat az üzemanyagköltségek és a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez, segíthet fokozni az abroncs élettartamát, a karkasz tartósságát és biztonságát, és használatával elkerülhető, hogy az abroncsot manuálisan kelljen felfújni. A tesztelés következő fázisában 18 hónapon keresztül számos amerikai és kanadai tehergépjármű-flotta fogja tesztelni az AMT-t mindennapos műveletei során.

„A Goodyear járművezetéssel kapcsolatos innovációiról ismert, és az AMT nemrég bejelentett, észak-amerikai járműflottákon való gyakorlati tesztelésével számunkra a jövő mobilitása már ma megkezdődött. Az AMT-vel olyan tehergépkocsi-abroncsokat tudunk majd kínálni ügyfeleinknek, melyek megőrzik a helyes abroncsnyomást, s ezzel hozzájárulnak abroncsaik üzemanyag-hatékonyságának és futásteljesítményének fokozásához a jövőben” – mondta Michel Rzonzef, a Goodyear EMEA Kereskedelmi Üzleti Egységének alelnöke.

Az AMT lehetővé teszi, hogy az abroncsok megőrizzék hideg állapotban meghatározott nyomásukat anélkül, hogy ehhez külső pumpákra vagy elektronikára lenne szükség. A rendszer perisztaltikus pumpa technológiát alkalmaz a járműflotta kívánt abroncsnyomásának automatikus szinten tartására. Az AMT rendszer minden egyes alkotóeleme, a pumpát is beleértve, teljes egészében az abroncsba épül be.

A DOE Járműtechnológiai Hivatala 1,5 millió dollárral (1,17 millió euró) támogatja a haszongépjárművek abroncsaihoz szolgáló ATM rendszer Akronban zajló kutatását, fejlesztését és demonstrációját.

A Goodyear
A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 68 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 50 létesítményében állítja elő. Az ohioi Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologies-t magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyearrel és termékeivel kapcsolatos további információért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 183 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .