Hírek Külföld Márkahírek Renault Rendezvények Üzemanyag Versenyek

RENAULT TRUCKS T OPTIFUEL : EGY ÚJABB LÉPÉS A FOGYASZTÁSCSÖKKENTÉS FELÉ

A Renault Trucks T most már Optifuel verzióban is elérhető. Az Optifuel egy minden részletre kiterjedő koncepció, melynek célja az üzemanyag fogyasztás csökkentése már az első kilométerektől kezdve, egyesítve a Renault Trucks T tulajdonságait, az aerodinamikai eszközöket, az intelligens technológiákat és a hozzátartozó szolgáltatásokat.

renault_trucks_t_optifuel_2

Mivel a gázolaj a fuvarozó cégek legnagyobb költsége, a Renault Trucks, a T modell család tervezésétől kezdve a gazdaságos üzemanyag fogyasztásra helyezte a hangsúlyt. Az egyedi formájú fülkét, valamint a hajtáslánc minden egyes elemét úgy tervezték, hogy a gazdaságos üzemanyag fogyasztás legyen a cél és a jármű valóban hasznot termeljen.

A Renault Trucks úttörő szerepet játszik a fogyasztás csökkentésében és folytatja a 2009-ben a Renault Premium Optifuellel megkezdett utat a 2014 IAA kiállítás alkalmával bemutatott Renault Trucks T Optifuel bevezetésével, amely egy járműben egyesíti a legújabb technológiákat a hozzá kapcsolódó széles körű szolgáltatásokkal. A Renault Trucks T Optifuel teljes kínálatának köszönhetően a fuvarozó cégek a jármű beszerzésének pillanatától kezdve megtakarításokat tud elérni.

Hatékonynak lenni az üzemanyag fogyasztás tekintetében azt jelenti, hogy megfelelően konfiguráljuk a járművet. A Renault Trucks T Optifuel két verzióban létezik, DTI 11 (430 LE) és DTI 11 (460LE) motorral szerelve és szériában minden aerodinamikai felszereltséggel rendelkezik az optimális légellenállás eléréséhez (tető és oldalsó légterelők, légterelőbe épített fényszórók, ajtó meghosszabbítás, oldalsó burkolatok). Ezen kívül szériában találjuk még a Fuel Eco csomag részeként az intelligens technológiák együttesét (kiiktatott power üzemmód, eco sebességszabályozó, Optiroll, leoldható levegőkompresszor, változó szállítású kormányszivattyú, automatikus motor leállítás.)  Alapbeállításként a jármű sebessége 85 km/órára korlátozott.

renault_trucks_t_optifuel_3

A Renault Trucks T Optifuel több alumínium elemmel is rendelkezik, a jármű súlyának optimalizálása érdekében (levegő, – és, üzemanyag tartályok, könnyűfém felni, pótkocsi csatlakozó tartó). Végül pedig a jármű alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal szerelt.

Azonban egy jármű fogyasztásának tartós csökkentéséhez nem elegendő egy optimálisan megtervezett kamion. Ezért a Renault Trucks T Optifuel járműhöz egy gazdaságos vezetés képzési modul és a gépkocsivezetők vezetési stílusának elemzésére és követésére alkalmas szoftver tartozik (Optifuel Program).

A tartós fogyasztás-csökkentés érdekében a Renault Trucks szakértői az ügyfelek saját járművén, a szokásos felhasználási körülmények között végzik a képzést. Az Optifuel Infomax szoftver segítségével több, mint 70 kritérium alapján határozzák meg és elemzik egy jármű fogyasztását és oktatják a sofőröket a fejlesztendő területekre.

Az Optifuel Program keretében a gépkocsivezetők is részt vesznek vállalatuk eredményes működésében és valódi szereplőjévé válnak járművük fogyasztásának csökkentésének. A képzett gépkocsivezetők és az optimalizált jármű kombinációja hozzájárul a fuvarozó cég járműflottájának nyereségességéhez, tartósan és gyorsan csökkentve működési költségeit.

renault_trucks_t_optifuel_4

A fuvarozó cégnek rendelkezésre áll még egy opció, mellyel járműflottája üzemanyag fogyasztását tovább csökkenheti és a nyereségességet növelni tudja, ez a Renault Trucks flottamenedzsment megoldása, az Optifleet. A szoftver 4 modulból áll : a tulajdonos valós időben tudja földrajzilag meghatározni, merre mozognak a járművei (Map modul), lehívni a technikai adatokat a távolból (Check modul), begyűjteni az információkat a vezetési időkről és archiválni azokat (Drive modul). Valamint az Optifleet-nek köszönhetően a gépkocsivezető folyamatos kapcsolatban van a cég központjával és elektronikus üzenettel történik a kommunikáció. (Link modul)

Végül, de nem utolsó sorban a Start&Drive karbantartási szerződés szintén elérhető a jármű hosszú élettartamának biztosítása érdekében.

Optifuel Challenge 2014: az európai döntő

2014 október 29-én Dél-Franciaországban, Nizzában, 28 vállalat, 16 ország versenyzőjének részvételével rendezik a Renault Trucks gazdaságos vezetési verseny 2014-es európai döntőjét, az Optifuel Challenge-et.

A versenyzők egy elméleti kérdéssorra fognak először válaszolni, melynek célja, hogy teszteljék elméleti tudásukat a gazdaságos vezetésről, majd egy Renault Trucks T Optifuel fedélzetén teszik meg a kijelölt útvonalat. Visszaérkezéskor az Optifuel Infomax segítségével kielemzik a vezetésüket, sebességüket és az üzemanyag fogyasztásukat.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 315 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .