Mától újra használhatják a közlekedők a győri Baross Gábor hidat

A 82-es számú főúton található győri Baross Gábor vasút feletti híd felújításának munkálatai a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából 2014. május elején kezdődtek el. A kivitelezőknek a felújítási munkákat 2014. november 15-ig kell teljes körűen befejezni. A beruházás szerencsére végig az ütemterveknek megfelelő haladt, így lehetségessé vált, hogy a 2014. október 9-én, csütörtökön, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal tartott közös helyszíni szemle alapján a hidat ideiglenesen forgalomba helyezzék a szakemberek. A kivitelező konzorcium még kisebb beavatkozások végez a hét folyamán, ezt követően 2014. október 13-tól, vagyis hétfőtől mind a gyalogos, mind a közúti forgalom újra használatba veheti a műtárgyat.

Illusztráció – Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A híd alatt, illetve annak környezetében az utolsó simításokat és munkafolyamatokat a következő hetekben még elvégzik a szakemberek, amelyek komolyabb mértékben már nem fogják zavarni a forgalmat, de kisebb, időszakos korlátozásokra még számíthatnak a közlekedők.

Győr város életét alapvetően befolyásoló forgalomterelés megszüntetése, illetve az eredeti forgalmi rend visszaállítása több lépcsőben zajlik majd, hiszen a forgalmi rendet érintő beavatkozások a városi úthálózat több meghatározó csomópontjára is kiterjedtek.

A Tihanyi Árpád út és Mészáros Lőrinc utcai csomópont forgalmi rendjének visszaállítása 2014. október 12-én, vasárnap 16 órától kezdődik meg. A jelzőlámpás forgalomirányítás átprogramozása nem csak ezt a csomópontot érinti majd, hanem a szomszédos Buda úti és Attila úti kereszteződést is, a jelzőlámpák ezeken a helyeken sárga villogó üzemmódban fognak működni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton szeretné megköszönni a közlekedők türelmét és megértését, amelyet a felújítás során tanúsítottak, ezzel is segítve az idei legnagyobb és legjelentősebb országos hídfelújítási beruházást.Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
.
Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 151 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?