Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

Kamion EB – Az utolsó felvonás következik: Jarama és Le Mans

Utolsó két versenyéhez érkezett az FIA Kamion Európa-bajnokság idei szezonja, most hétvégén a spanyolországi Jaramában, a rákövetkezőn pedig a tradicionális Le Mans pályáján rajtolnak el a versenykamionok.
A bajnokság nagyon szoros, az élen jelenleg Albacete áll 303 ponttal, második Kiss Norbi 297, harmadik pedig Hahn 296 ponttal. Mivel egy hétvégén maximálisan 60 pontot lehet szerezni (persze ehhez minden futamot meg kell nyerni, s erre volt is már példa), matematikailag még a két Buggyra is odaérhet a tabella élére, de azért erre reális esélyük nincs, hiszen nem túl valószínű, hogy az élen álló három MAN-es versenyző már nem szerez pontot, Lackóék pedig mindent megnyernek.
Aki meg szeretné nyerni a bajnokságot, annak első futamokat kell nyernie, amihez viszont fontos a Pole pozíció az időmérőn. Erre készül Norbi is, a jaramai és a Le Mans-i pályán eddig mindig gyors tudott lenni, tavaly például a szezon utolsó három időmérőt meg is nyerte a magyar pilóta.
Major Benedek is jól szerepelt 2013-ban ezen a két pályán, mindkettőn nyert futamot, s szeretné hasonlóképpen zárni ezt a szezont is.
Nehéz két hétvége vár tehát pilótáinkra, Norbi számára főleg, hiszen hatalmas a tét, az Európa-bajnoki címet szeretné elhódítani. Rengeteget dolgozott érte a csapat, egészen a kezdetektől, 2008-óta, amikor megérkeztünk a Kamion Európa-bajnokság mezőnyébe.

Bárhogyan is alakul a vége ennek a szezonnak, azt nem lehet majd mondani, hogy nem tettünk meg mindent a siker érdekében. Norbi végig a leggyorsabbak között volt, nyert időmérőket, első futamokat, de voltak hibáink is, a csapatnak és Norbinak is, és mindenki tudja, hogy hibáztak sokszor a döntéshozók is, de mi nem adtuk fel, küzdöttünk – és küzdünk – tovább felemelt fejjel, összeszorított fogakkal.
Mi egy emberként bízunk a sikerben, így indultunk útnak megvívni utiolsó csatáinkat, s egy valamiben biztosak lehetnek ellenfeleink, történjék bármi, alakuljon bárhogyan e két verseny, mi büszkék vagyunk – és leszünk erre a szezonra, és nem adjuk könnyen a bőrünket sem Jaramában, sem pedig Le Mans-ban!

Hajrá OXXO, hajrá Magyarország!

Jarama időbeosztása:

Október 4. Szombat:

09.00 1. szabadedzés
10.20 2. szabaedzés

12.00 Időmérő

14.35 Race 1

16.50 Race 2

Október 5. Vasárnap:

9.00 Warm Up

10.05 Időmérő

12.40 Race 3

14.55 Race 4

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 197 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .