Hírek Járműtechnika Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Nissan Személyautók

BEMUTATKOZIK AZ E-NV200 VIP CONCEPT

Bár a Nissan csak a közelmúltban mutatta be a 100%-ban elektromos e-NV200 furgont, a vezető elektromosautó-gyártó Nissan e-NV200 VIP Concept néven kidolgozott egy új zéró-emissziós tanulmányautót, a luxus „E-VIP” szállítójárművet.

e-NV200 VIP Concept Fotó: Nissan

A Nissan tervezői átalakították a teljes egészében elektromos e-NV200 Evalia személyszállítót egy zéró-emissziós, exkluzív „limuzin” furgonná, amely tökéletesen alkalmas ötcsillagos szállodák személyszállítási szolgáltatásainak elvégzésére vagy környezetbarát vállalatok legfelsőbb vezetőinek szállítására. A károsanyag-kibocsátás nélkül működő modell minden jelenlegi és jövőbeli kipufogógáz-mentes övezetben is közlekedhet; akár épületekbe is behajthat, ezzel biztosítva a tökéletesen diszkrét személyszállítást.

A lenyűgöző hatású, kéttónusú külső kifinomult és luxus kidolgozású belteret rejt. Az üléseket prémium minőségű fehér bőr és kék betétek borítják, amelyek elütnek az utastér főként fekete alsó részétől. A kárpitozás és a szőnyegek fekete színűek, a kezelőpanel felületét pedig zongoralakk-fekete betétek díszítik. Az utastér felső fele (beleértve a tetőkárpitot, az ablakkereteket és az oszlopborításokat) szintén fehér, ezzel az utastér még tágasabb hatást kelt.

A modellben mindössze négy ülés található: kettő az első sorban, és két „első osztályú” ülés a hátsó sorban. Az ülésekhez beépített biztonsági övek, kartámaszok és kihúzható lábtámaszok is tartoznak.

A hátsó ülések jóval az oldalsó tolóajtók mögött helyezkednek el, ennek köszönhetően az utastér könnyedén megközelíthető, és a lábtér is nagyobb, így a magasabb utasok is teljes kényelemben utazhatnak. Az ülések mögött bőven van hely a csomagoknak, így az e-NV200 VIP Concept ideális reptéri szállítójármű is.

A hátul utazók szórakoztatásáról egy 21,5″-os DSP monitor gondoskodik, amely a fedélzeti DVD-lejátszóba helyezett lemezek tartalmát, valamint az utasok iPadjén vagy iPhone-ján található alkalmazásokat, filmeket vagy képeket is képes megjeleníteni.

e-NV200 VIP Concept Fotó: Nissan

A hátsó ülések között található középső panel segítségével vezérlehető a monitor és az utastér világítása. A panel egy italok tárolására alkalmas hűtőszekrényt is rejt. A LED tetőlámpa szórt fénnyel világítja meg az utastér hátsó részét, továbbá minden ülés saját olvasólámpával felszerelt.

Az első sorban található normál e-NV200 üléseket is a hátsó ülések kárpitjával egyező fehér bőr borítja, és a kezelőpanel felületén itt is zongoralakk-fekete betétek találhatók.

Műszaki szempontból a tanulmányautó megegyezik a normál e-NV200 modellel. A járművet 80 kW-os AC szinkron-villanymotor hajtja, amelyet a Nissan LEAF és az e-NV200 számára kifejlesztett 48 modulos lítium-ion akkumulátor lát el energiával.

A hajtáslánc megbízhatósága már igazolt, hiszen az ezzel ellátott Nissan LEAF modellek bemutatásuk óta több mint 750 millió kilométert tettek meg világszerte. A hatótávolság közel lesz a sorozatgyártásba kerülő modellek homologizált hatótávolságához. A normál e-NV200 modellekhez hasonlóan a hatótávolság könnyedén és gyorsan megnövelhető az egész Európa területén megtalálható, több mint 1200 gyorstöltő segítségével.

„Az e-NV200 Evalia eddig is egy különösen csendes és kényelmes jármű volt, de ez a tanulmányautó egy újabb lépést jelent a tökéletes nyugalom felé. Jelenleg az e-NV200 VIP Concept csak egy terv, de komoly érdeklődésre számítunk a luxus VIP transzferszolgáltatóktól” – nyilatkozta Dany Boulenger, a Nissan globális kishaszongépjármű részlegének vezetője.

„Igény szerint bizonyos jellemzők utólagos átalakítás révén hozzáadhatók az alapmodellhez” – tette hozzá.

Forrás: Nissan
.

(Ezt a cikket 172 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .