Hétvégi közlekedési előrejelzés

A 2014. szeptember 27. és szeptember 28. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közlekedésben résztvevők.
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
Szombaton a köd feloszlását követően erősebben felhős és napos időszakok egyaránt lesznek, helyenként eső, zápor is kialakul. Keleten néhol megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 7 és 12 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 Celsius-fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható, de kisebb körzetekben tartósabban is felhős lehet az ég. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 6 és 11 Celsius-fok között várható, a legmagasabb 17 és 22 Celsius-fok között alakul.

A csapadék miatt nedves útszakaszokon számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik és tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság jelentősen megnő, az erős szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását. Záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra kell számítani. Hajnalban többfelé a pára, helyenként a köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

M0

A 60+920 kilométerszelvénynél a bal pályatesten 2014. szeptember 26-án 20 órától 2014. szeptember 28-án 20 óráig fél tábla bontása, betonozásra történő előkészítése, majd új táblák betonozása miatt a 2 belső sáv le lesz zárva, a forgalom kiépített fix tereléssel (éjszaka is) 60 km/h sebességkorlátozás mellett a leállósávon haladhat;

M3

A 219+700 és a 221+050 kilométerszelvények között a jobb pályatesten 2014. április 2-tól kezdődött hídépítés még tart, emiatt az előző és a leálló sáv le van zárva kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 kilométer/óra sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve;

A 222+100-220+800 kilométerszelvények között a bal pályatesten 2014. április 3-tól kezdődött hídépítés még tart, emiatt az előző és a leálló sáv le van zárva kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 kilométer/óra sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve;

M30

A 27+000-28+600 kilométerszelvények között 2014. augusztus 18-tól várhatóan 2014. november 1-jéig a teljes jobb pálya zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80/60/40 kilométer/óra sebességkorlátozás mellett az M30 végcsomópont építése miatt. A forgalom a bal pályán halad mindkét irányban, 1+1-es forgalomterelés mellett;

M5

A jobb pályatesten a 32-40 kilométerszelvények között 2014. szeptember 27-én és 28-án az elválasztó sávon található sövény vágása miatt a haladó sáv zárására kerül sor mobil tereléssel, 80 kilométer/óra sebességkorlátozás mellett.

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

A „Kamionstop” 2014. szeptember 27-én 22 órától szeptember 28-án 22 óráig tart.

A határátkelők forgalma:

Az Ukrajnába történő be-és kiutazással kapcsolatos tanácsok, információk továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján, a „konzuliszolgalat.kormany.hu” oldalon olvashatóak.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Békés megye

A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban alakulhat ki várakozás a hétvégén – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve -, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is. A hétvégét követően pedig belépő irányban kell számolni várakozás kialakulásával, melynek mértéke szintén elérheti a 60-120 percet is.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen péntek este, valamint szombat délelőtt kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő személyforgalomban, amely 15-30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban vasárnap déltől estig kell várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-60 percet.

A teherforgalomban a be-és kilépő irányokban lehet várakozás kialakulásával számolni a hétvégén a kamionstop időszakát kivéve, amelynek mértéke a 30-60 percet várhatóan nem haladja meg.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakát kivéve a kilépő irányban 30-120 perc, belépő irányban 60-120 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban, pénteken kora délutántól késő estig a kilépő irányban várható megnövekedett forgalom, melynek következtében akár 30-60 perc lehet a várakozás. A belépő irányban vasárnap déltől estig lehet számolni várakozás kialakulásával, amelynek mértéke időnként elérheti a 60 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől szombat estig a kilépő irányban 60 perc, vasárnap 22 óra után belépő irányban 60 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hét minden napján 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a kilépő teherforgalomban szombaton, 27-én 20-23 óra között 30 perc várakozás alakulhat ki. Szeptember 29-én 4 órától 14 óráig kilépő irányban 60 perc várakozás alakulhat ki a teherforgalomban. Szeptember 29-én 0 órától 8 óráig 30 perc várakozás alakulhat ki a belépő irányban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten szerda estétől, péntek reggelig, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, esetenként ezt is meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyfogalomban napközben be- és kilépő irányban, melynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően, akár 30 perc várakozással is lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással üzemelnek. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására intézkednek a várakozások csökkentése érdekében.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Kommunikációs Szolgálat
.
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 272 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..