A raklap iránti kereslet a magyar gyümölcs- és zöldségágazatban a beérési és csomagolási szezontól függ. A fehér, fa raklap csererendszert alkalmazó termelőknek elegendő raklappal kell rendelkezniük ahhoz, hogy a betakarítási időszak kiugró szezonális követelményeit kezelni tudják, valamint elegendő hellyel, hogy a kevésbé intenzív időszakokban a raklapokat tárolni tudják. A megfelelő raklap-gazdálkodás időigényes, ám fontos ahhoz, hogy a termelő a készlet kimerülése ellen bebiztosítsa magát.

chep_raklap_gyumolcs_palet_kicsi

A csererendszer magas költségeinek minimalizálása érdekében a fehér raklapok vásárlása magába foglalja a beszállító kiválasztását és a minőségellenőrzést, valamint a szoros erőforrás-gazdálkodást is. Emellett a termesztőknek általában nincs lehetőségük a raklapok megfelelő ellenőrzésére és javítására, ami alacsonyabb minőségű javításokhoz vezet, vagy azt eredményezi, hogy a javíthatatlannak talált raklapokat ki kell dobni. A raklapállomány és a cseretevékenységek kezelése adminisztrációs költségekkel jár. Ezenkívül a fehér raklap csererendszerben hiányoznak a szabványos és dokumentált ellenőrzési folyamatok.

Amikor a gyümölcs- és zöldségtermesztők a raklap kezelését outsourcing formában a CHEP-re bízzák, többé nincsenek benne a raklap üzletben. A CHEP a raklapkezeléshez kapcsolódó minden folyamatért felelősséget vállal, mivel olyan különösen hatékony ellátási lánc rendszert és folyamatokat alkalmaz, amelyek biztosítják a raklapok minőségét és rendelkezésre állását. A CHEP a ciklus kezdetén a raklapokat a termesztőkhöz szállítja, akik terményükkel megpakolják a raklapokat, majd azokat a forgalmazókhoz és a kiskereskedőkhöz küldik. A CHEP összegyűjti az üres raklapokat, és visszajuttatja a szervizközpontba, ahol átvizsgálják, javítják, majd visszaküldik a felhasználói körforgásba. Az adminisztrációt és ellenőrzést a CHEP tartja kézben egy széleskörűen összeállított, hatékony adatkezelési eszközökre és bevált folyamatokra támaszkodó csapat révén.

A CHEP megoldása alkalmas arra, hogy a szezonális igények kielégítéséhez szükséges flexibilitást biztosítsa. A megrendelők számára megfelelő raklap ellátást nyújt a csúcsidőszakokban a raklaphiány kiküszöbölése érdekében – ami gyakori probléma a fehér raklap csererendszer esetében. A CHEP világelső az összevont raklap szolgáltatások között, képes személyre szabott szolgáltatást kínálni a magyar gyümölcs- és zöldségágazat igényeinek megfelelően.

Emellett a CHEP új árképzési és számlázási kezdeményezése átlátható költségeket eredményez, megszüntetve ezzel az árképzési zavarokat. A CHEP összevont raklapkezelési rendszere bevált, jól megalapozott és illeszkedik a friss gyümölcs és zöldség nemzetközi értékesítéséhez Európában. Olyan flexibilis, fenntartható, tiszta és jól strukturált rendszer, amelyet a kiskereskedők Európa-szerte széles körben elfogadnak.

A CHEP a raklapokhoz kapcsolódó folyamatokat leegyszerűsíti a rendelés és információ tekintetében. Az ügyfelek helyszíntől vagy évszaktól függetlenül megbízható raklap

ellátásban részesülnek, ami különösen fontos, tekintve a gyümölcs- és zöldségágazat szezonális jellegét. A raklapok minősége állandó, ez hozzájárul a termékek védelméhez. A CHEP-pel a termesztőket nem érinti az üres raklapok cseréjéhez kötődő szállítási kapacitás vagy szállítási terhek kérdése. A raklapcsere rendszerénél oly gyakori viták megszűnnek.

A magyar gyümölcs- és zöldségágazat elkötelezett a környezetbarát hulladékkezelési módszerek iránt, amelyeket a CHEP összevont raklapkezelési rendszer kínál. A magyar termesztők az elmúlt években a minőséget, biztonságot és a környezetvédelmi szempontokat helyezték a középpontba, azaz olyan értékeket, melyeket a fogyasztók is elismernek, és a gyümölcsök, zöldségek hazai fogyasztásának növekedésében, illetve az exportnövekedésben nagy szerepet játszanak. A CHEP „zöld vezetőnek” számít a beszállító láncban a környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettsége miatt. A CHEP üzleti modellje a folyamatos újrahasznosítás, a hulladékmennyiség csökkentése elvén alapul.

Forrás: Live PR
.

(Ezt a cikket 158 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?