Bemutatók DAF Hírek Járműtechnika Kiállítások Márkahírek

A hannoveri IAA haszonjármű-kiállításon mutatkozik be a DAF CF Silent elosztó modell

Egyre több európai városban jelölnek ki olyan negyedeket, ahol éjszaka csak korlátozott zajkibocsátású tehergépkocsik végezhetnek ki- és berakodást. Márpedig az egyre nagyobb és gyakoribb napközbeni forgalmi dugók miatt mind több fuvarozó igyekszik a késő estétől hajnalig tartó időszakban dolgozni.

Elsősorban nekik szánja a DAF az idei hannoveri IAA haszonjármű-kiállításon bemutatkozó CF Silent elosztó modellt, amelynek zajszintje csendes üzemmódba kapcsolva nem haladja meg a 72 dB(A) értéket, így megfelel a Quiet Truck minősítés követelményeinek.

A CF Silent 10,8 literes PACCAR MX-11 Euro 6 motorja már eleve igen csendes, azonban a műszerfalról egy gombnyomással aktiválható csendes üzemmódban a vezérlés lekorlátozza a motor nyomatékát és fordulatszámát, valamint a sebességváltó kisebb fordulatszámoknál kapcsol nagyobb fokozatba. Továbbá a sebességváltó beburkolása is hozzájárul a zajszint mérsékléséhez.

A CF Silent jövő év elejétől lesz elérhető, 4×2-es nyerges vontatóként vagy fülke-alvázasként.

Forrás: DAF – Hungarotruck Kft.
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .