Több, mint 9 kilométernyi mellékút újult meg a Pest megyei Tápiószentmárton térségében

Újabb mellékút felújítási projektek fejeződtek be az Új Széchenyi Terv keretein belül Pest megyében. Ezúttal a Tápiószentmárton-Cegléd összekötő út több mint 9 kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá, több mint 1,8 milliárd forintból.

Illusztráció – Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Pest megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben 2013-tól csaknem 16,4 milliárd forint értékben, megközelítőleg 89,3 kilométernyi út felújítására nyílt lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, melyből az idei évben több mint 40 kilométeren folytatódnak a munkálatok.

A 3116 jelű mellékút Tápiószentmárton és Cegléd települések között, két, főleg külterületi szakaszon újult meg, összesen 9,033 kilométernyi hosszon, megközelítőleg 1,8 milliárd forintból. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a rossz állapotban lévő pályaszerkezetet úgynevezett hideg remix technológiával, egységesen 6 méter burkolatszélesség biztosításával erősítette meg. A kivitelezés során a padkát, az árkokat és a csőátereszeket is felújították. A szakaszon található buszmegállók burkolatát kiszélesítették és szabványos peronnal építették ki. Ezen kívül a tartós burkolati jelek felfestését is elvégezték a kivitelező munkatársai, továbbá a forgalomtechnikai jelzéseket is megújították.

A felújítások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 131 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?