Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Szervezetek hírei Tudnivalók

SZEPTEMBERI KÖZLEKEDÉSI KORLÁTOZÁSOK MAGYARORSZÁGON

MKFE-kor-logoMint minden évben, így idén szeptember 1-jétől is kezdetét vette a kamionstop „őszi rendje”. Ez annyit tesz, hogy a 7,5 t össztömeg feletti belföldi vagy nemzetközi viszonylatban haladó tehergépjárműveknek és szerelvényeknek szombatonként nem délután, hanem csak szombat este, 22:00 órától kell megállniuk. A telephelyig hazagurulni azonban nem lehet.

Nehéz tehergépjárművekkel tehát szeptemberben hazánk útjain közlekedni tilos:

  • 2014. szeptember 6. (szombat) 22:00 órától » szeptember 7. (vasárnap) 22:00 óráig
  • 2014. szeptember 13. (szombat) 22:00 órától » szeptember 14. (vasárnap) 22:00 óráig
  • 2014. szeptember 20. (szombat) 22:00 órától » szeptember 21. (vasárnap) 22:00 óráig
  • 2014. szeptember 27. (szombat) 22:00 órától » szeptember 28. (vasárnap) 22:00 óráig

NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG! — Az államhatártól sajnos nem lehet hazagurulni a telephelyig vagy a lerakóhelyig. Ez a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra vonatkozik. Szeptemberben a kamionstop „megállj!”-t parancsol mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz-tehergépjárműveknek.

KIVÉTELEK MAGYARORSZÁGON – Szeptemberre vonatkozóan a kivételek itthon nagy vonalakban a megszokottak: élő állat, friss tej, tejtermék, friss és fagyasztott hús, hústermék, friss pékáru, gyorsan romló élelmiszer, tojás, friss zöldségáru, valamint az ilyen rakományokért üresen közlekedő tehergépkocsik stb. A közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a 190/2008-as kormányrendelet 5. §-a rögzíti, melyet mindig megtalál a www.mkfe.hu nyitóoldalán, vagy az alábbi linken:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800190.KOR

FONTOS! Ha Ön romlandó élelmiszert szállít vagy fuvaroz, a menetokmányon mindenképpen legyen feltüntetve, hogy „romlandó” (külföldön angolul: „perishable”)! Szintén lényeges, hogy a mentességek egyes eseteiben a tehergépjármű vezetőjének menetokmányként a fedélzeten kell tartania a megbízó vagy a szállító által kitöltött iratot, azaz a kormányrendelet 4. melléklete szerinti tartalommal kiállított nyilatkozatot.

Forrás: www.mkfe.hu – A SZOLGÁLTATÓ ÉRDEKVÉDELEM
.

(Ezt a cikket 942 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .