Hírek Külföld MAN Rendezvények Sport Versenyek

Kiss Norbi újra a bajnokság élén Pole és futamgyőzelem szombaton Csehországban

A nyári szünet után Csehországban, Mostban folytatja a szezont a FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye.

Kiss Norbi mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, Major Beni viszont mindkettőn kormányszervó gondokkal küzdött, így számára inkább a szerelésről és a beállításokról szólt a pénteki nap.

Az időmérőn Norbi volt a leggyorsabb, így övé lett a pole pozíció, Beni pedig a nyolcadik helyen kvalifikálta magát az első futamra.

Az első futamban a rajt utáni sikánban Beni összeütközött Reinerttal, ami után Steffi Halm hátulról felugratott a kamionjára. A két nagy ütközés miatt komoly károk keletkeztek Beni kamionjában, így a piros zászló után nem tudott elrajtolni, bement a sátorba, hogy a második futamra rendbe hozzák a szerelők a kamionját. Sajnos nem sikerült mindent megcsinálni, így bár felállt a második futam rajtrácsára, de olaj szivárgása volt a kormányműnek, így Beni visszaállt a sátorba, és nem indult ezen a versenyen sem.

Az első futamot háromszor rajtoltatták el, ugyanis az első kettőnél olyan balesetek történtek, ami miatt piros zászlóval leintették a futamot. Norbi mindegyik rajtot szépen elhozta, így harmadszor is simán jött el üldözői elől, s végig magabiztosan vezetve öt másodperces előnnyel nyerte meg az első futamot, mögötte Hahn és Albacete végeztek még a dobogón.

A második futamban Norbi a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről rajtolt, feljött a hatodik pozícióig, de ott már Hahn feltartotta. Bár Albacete egészen a második helyig ment előre, Norbi nem akart belemenni kétes kimenetelű előzésbe, hiszen ha nem sikerül tisztán előznie, csak baj lett volna belőle, így türelmesen várt egy jó lehetőségre. A lehetőség el is jött, de amikor már Hahn mellett-előtt volt, Reinert ráhúzta a kormányt, így Norbi inkább elvette a gázt, hogy elkerülje az ütközést, így Hahn visszaelőzte őt, végül maradt a magyar pilóta a hatodik helyen.

Kiss Norbi szombati napja sikeres volt tehát, hiszen hozta azt, amivel megnyerheti az Európa-bajnokságot, Pole-t futott, megnyerte az első futamot, és jött előre a másodikon, amennyire csak tudott. Ezzel a teljesítménnyel most ismét ő vezeti a bajnokságot, előnye 1 pont Albacetevel, 11 Hahnnal szemben.

Pilótáink videó beszámolója a szombati napról:

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 179 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro