Fliegl Hírek Járműtechnika Márkahírek Pótkocsi

A Fliegl Járműgyár Road Train megoldása, optimalizálja az autógyártás logisztikáját

A németországi Scherm cégcsoport már több mint 25 éve szállít az autóipar részére. Mottójuk: „hatékony és intelligens megoldásokkal segítünk a hozzáadott érték és a hatékonyság növelésében. Egy ilyen megoldást talált a profi szállítmányozó a Fliegl pótkocsikkal. Aktuális példa erre a Fliegl Road Train járműve, amelyiket a Scherm flottába nemrégiben felvettek.

Fotó: Fliegl
Fotó: Fliegl

A 25 méteres szerelvény egy függönyponyvás felépítményű teherautóból, egy új kéttengelyes kormányzott Fliegl Dolly-ból és egy háromtengelyes Megarunner félpótkocsiból áll össze. Ennek az összeállításnak jó 2 tonnával nagyobb a hasznos terhelhetősége, ami a versenytársakkal szemben jelentős plusz előnyt jelent.

Ezt a többlet terhelhetőséget az egyes járműegységek önsúlyának optimális csökkentésével érték el. A félpótkocsik és a Dolly is egyenként jó 1000 kg-mal könnyebbek, mint a hozzájuk hasonló más típusok, ezen felül maga a Dolly kb. 30%-kal nagyobb terhelhetőséggel is bír. A szállítmányozó Partner ez által a több mint 10 % plusz hasznos terhelhetőséggel profitál.

Egy igen figyelemre méltó százalék főleg arra való tekintettel, hogy pl. Németországban a szerelvények megengedett összsúlya 40 tonnában, ill. a kombinált szállításban 44 tonnában van korlátozva.

Különösképpen az autóipar számára, ahol a gyártási folyamatok optimális ökológiai mérlegére komoly hangsúlyt fektetnek, jelent ez az extrém könnyű szerelvény a kormányzott Dollyval és az új Fliegl Megarunnerral, úgy ökonómiai, mint ökológiai szempontból egy attraktív tréler koncepciót.

Fotó: Fliegl

A csökkentett önsúlya mellett, meggyőző erővel bír még a kormányzott Fliegl Dolly, az innovatív kormányszerkezetével is. A szabadalomra bejelentett vízszintesen elforgatható vonórúd, egy hidraulikus munkahengerrel van szerelve, aminek segítségével a járművet kanyarodáskor a kanyarív külseje felé nyomja.

Előnye ennek a konstrukciónak, hogy műszakilag nem komplikált, kevéssé hajlamos a meghibásodásra, alacsony a kopása és nem igényel komoly karbantartást. Így csökkenti a Fliegl Dolly az üzemi költségeket és teremt egyúttal egy okos kapcsolatot a teherautó és pótkocsi között.

A 25 méteres szerelvény, amellyel a Scherm csoport a jövőben az utakat rója, felszereltsége tekintetében is teljes mértékben megfelel azoknak az előírásoknak, amelyek az éppen Németországban is futó, úgynevezett „Longlinerek” bevetésére vonatkozó, üzemi, illetve közúti kísérletek keretében is érvényesek.

A Fliegl féle Road Train része az Eurocombi családnak –amely a Fliegl Járműgyár komplex megoldása a környezetünk és a közútjaink minél nagyobb tehermentesítése érdekében, amikor is a szállítmányozási volumen világszerte folyamatosan növekszik.


Fliegl Trailer – topminőség szériában

A Fliegl Járműgyár különböző utánfutókat és pótkocsikat gyárt a logisztikai, szállítmányozási és építőipari vállalkozások számára. A hétköznapi gyakorlat minden létező elvárására talál megoldásokat: legyen az függönyponyvás, konténerszállító alváz, tolóplatós, nyerges, billencs, hőszigetelt thermo billencs, nehézgépszállító, különböző alvázak, tandem futóműves pótkocsik, platósak és még sorolhatnánk.

A Triptisi (Thüringia) anyagyárban jelenleg kb. 200 munkatárs dolgozik, ezen kívül még Európa szerte működtetnek leányvállalatokat. A Fliegl, mint az egyik legnagyobb haszonjármű gyártó cég Németországban, képes nagyobb megrendeléseket is rövid határidőn belül legyártani és határidőre kiszállítani.

Az alapot ehhez a saját kutatás-fejlesztés, a kiváló beszállítói kör és az Európa egyik legmodernebb tréler gyárában megvalósuló termelés adja. Az Európa szerte igénybe vehető 24 órás szervizcsomag egy további teljes körű biztonságot nyújt a Vevőknek.

A Fliegl a Green-Road széria bevezetésével gyakorlatilag új standardot alapozott meg a jármű önsúlya, a széndioxid (CO2) kibocsájtás, az üzemi költségek optimalizálása és a mindennapi gyakorlathoz való alkalmazkodás területein.

Forrás: Fliegl Trailer
.

(Ezt a cikket 730 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .