Kitüntetést kapott Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője

Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kedden Budapesten – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-t.

Vereczkey Zoltán
Vereczkey Zoltán

A közlemény szerint Varga Mihály arra emlékeztetett, hogy Szent István király gyarapodó, erős és független állammá tette Magyarországot. „Örökül hagyta ránk azt a biztos hitet, hogy egyenrangúak vagyunk minden más nemzettel, nyíltan vállalva lehetünk büszkék hagyományainkra, hőseinkre és magyarságunkra” – mondta.

„Hiszem, hogy mi magyarok ma is képesek vagyunk arra, hogy a sikeres, eredményes nemzetek körébe tartozzunk” – hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette, hogy azok a nemzetek lesznek a 21. század nyertesei, akik a tudást és tenni akarást szilárd értékekkel tudják párosítani.

Az átadott elismerések a Magyarország érdekében végzett lelkiismeretes, kimagasló színvonalú és eredményes munkáért járnak – szögezte le a miniszter.

Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adta át.
A Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést vett át Pozsonyi Pál, a Központi Statisztikai Hivatal nemzeti Számlák Főosztályának vezetője.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapott Juhász Mária, a Nemzetgazdasági Minisztérium Közigazgatási és Fejlesztési Koordinációs Osztályának vezetője, Salamon Ildikó, az Állami Számvevőszék számvevő tanácsosa, Schanda János, a műszaki tudomány doktora, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek tanszékének professzor emeritusa, Vargáné Kleeberg – Strohmayer Róza, a Magyar Államkincstár gazdasági vezetője, Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöket, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort ügyvezető igazgatója.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Béni Mihály, a Szabolcs-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hoffmann József szállodaigazgató, a Hotel Ózon Kft. tulajdonosa, Nádorné Makai Éva, az IMS Budapest Kft ügyvezető igazgatója, Horváthné Pados Zsuzsanna , a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Hivatal Belső Ellenőrzési főosztályvezetője, Huber Éva, a NAV főigazgatója, Ivancsics János, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója és Mersich Mátyás, a Hétforrás Zrt. vezérigazgatója a Co-op Hungary Zrt. igazgatósági tagja.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést ketten, Borka Gyula, egyéni vállalkozó, lakatosmester és Szeri István, a Tisza Volán Zrt. tanácsadója kapták.

A Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetését Sike Olga, a NAV Központi Hivatal Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztályvezető-helyettese és Tímár Edit Ildikó, a NAV Központi Hivatal Panaszirodájának főosztályvezetője vette át.

Forrás: MTI  (bsp \ gte)
.

(Ezt a cikket 339 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?