Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Augusztus 11-től teljes lezárás lesz a Szekszerád-Palánki Sió-hídon javítási munkálatok miatt

Teljes lezárást vezet be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Szekszárd-Palánki Sió-hídon 2014. augusztus 11-től várhatóan 2014. augusztus 24-ig. A korlátozásra a dilatációs szerkezet javása miatt lesz szükség.

Az 5112-es jelű Dunaszentgyörgy-Fadd-Szekszárdi összekötő út 24-es kilométerszelvényének térségében található Szekszárd-Palánki Sió-hídon javítási munkákat végeznek a szakemberek a dilatációs szerkezeten (a hőmérséklet-változás okozta alakváltozás miatt, a hídpályában kialakított hézag lefedésére szolgáló szerkezet). A javítási munkákat a nyári szünetre ütemezték be, figyelembe véve a buszközlekedést és a palánki középiskola tanévkezdését is. A teljes lezárás 2014. augusztus 11-én 8 órától lép érvénybe és várhatóan 2014. augusztus 24-ig érvényben marad.

A hídon állandó, 16 tonnás súlykorlátozás érvényes, tehát az útdíj szempontjából a változás csak a 16 tonna alatti járműveket érinti, illetve csak a Szekszárd és Palánk között közlekedő járműveket.

A híd lezárása miatt az érintett tehergépjárművek az 56-os főút Szekszárd, Pollack Mihály és Palánki út csomópontja, illetve az 56-os főút 6-os főúthoz közeli körforgalmú csomópontja között, a 6-os főút M9-es út és 56-os úti csomópontja között, valamint az M9-es autóút Dunaszentgyörgy-Fadd-Szekszárdi összekötő út és a 6-os számút főúti körforgalmú csomópontja között kerülhetnek.

A főút terelésre kijelölt, egyébként útdíjköteles szakaszának használata ingyenes lesz a korlátozás lezárulásáig, a HU-GO útvonaltervezője a korlátozásnak és terelőútvonalnak megfelelően tervezi majd az útvonalat.

A munkáltok ideje alatt a közlekedők megértését és türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a kivitelezést végző cég.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 250 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .