A forgalomba helyezett új autók száma júliusban és az első hét hónapban is tovább nőtt Magyarországon, a motorkerékpároké ugyanakkor csökkent – derül ki a Datahouse felméréséből.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A hetedik hónapban 6125 új személygépkocsi került forgalomba Magyarországon, 21,6 százalékkal, 1088 darabbal több, mint egy évvel korábban. A január-július közötti időszakban összesen 39 129 új személyautót helyeztek forgalomba, 21,5 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor.

Bővült a kis haszonjárművek piaca is: a múlt hónapban 1382 ilyen járművet helyeztek forgalomba, 54,8 százalékkal többet, mint 2013 júliusában. Az első hét hónapban forgalomba helyezett 8404 új kis haszonjármű 51,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Júliusban 239 új motorkerékpár talált vevőre Magyarországon, 17,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az elmúlt hónapokban 1343 új motorkerékpárt helyeztek forgalomba, ami 6 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A reexporttól megtisztított adatok később várhatók. A reexport torzító hatását úgy szűrik ki, hogy a teljes darabszámból kivonják a forgalomba helyezést követő két hónapon belül a forgalomból kivont új gépjárművek számát.

Forrás: MTI  (bbri \ guz \ gte)
.

(Ezt a cikket 211 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?