A rendőrök hétezer teherautót ellenőriztek három nap alatt az országban

Mintegy hétezer teherautót és csaknem hatszáz buszt ellenőrzött a rendőrség a háromnapos TISPOL-akcióban, és 1225 jármű esetében állapítottak meg jogsértést – olvasható a police.hu-n.

Havazás miatt leterelik a Budapest felé tartó teherautókat az M1-es autópályáról, Győr határában a 115-ös kilométerszelvénynél 2013. december 7-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Illusztráció –  MTI Fotó: Krizsán Csaba

A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint a július 22. és 24. közötti országos akcióban a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 61, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 236, a menetokmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 135, míg a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos szabályok megszegése miatt nyolc esetben intézkedtek a rendőrök.

Százhúsz esetben a járművezető nem használta a biztonsági övet, 358 vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet. A rendőrök három körözött embert fogtak el, négy esetben pedig egyéb, nem közlekedési bűncselekményt derítettek fel.

Az autóbuszok ellenőrzésekor megállapították, hogy három jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, további három esetben derült ki műszaki, illetve hét esetben menetokmányokkal kapcsolatos hiányosság.

Forrás: MTI  (bny \ blz)
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?