Alkatrészgyártók hírei Flotta Gazdaság Hírek Külföld Statisztikák Üzemanyag

Goodyear-kutatás: az üzemanyagár és a szabályozás a fő kihívás a fuvarozóknak

Az európai közúti fuvarozóknak a fő kihívást az üzemanyagár és a nemzeti és uniós szabályozás jelenti, de a sofőrök megtartása is egyre fontosabb – derült ki a Goodyear gumiabroncsgyártó vállalat felméréséből, amelyet csütörtökön mutatott be online sajtótájékoztatón.

Fotó: Goodyear

A Goodyear kilenc európai országban mintegy 600 flottamenedzsert kérdezett meg az idén az iparág előtt álló kihívásokról és ezzel kapcsolatos javaslataikról.

A felmérés szerint az üzemanyagár az első helyen áll a fontossági sorrendben a flottamenedzserek körében. A közúti fuvarozásban tevékenykedő vállalatok elsősorban a járművek üzemanyag-fogyasztását szeretnék csökkenteni minden lehetséges eszközzel, mivel így tudnák a legközvetlenebb módon mérsékelni a kiadásokat, ugyanakkor ez a szén-dioxid-kibocsátás visszafogását is eredményezné.

A teherautók sofőrjeinek felvétele, képzése és megtartása már csaknem ugyanilyen fontos tényező. A felmérés szerint a sofőrök átlagéletkora egyre nő Európában.

A kutatás foglalkozott a flottamenedzserek ajánlásaival is, amelyeket az Európai Parlament, a bizottság és a nemzeti kormányok számára fogalmaztak meg.

Az első helyen az üzemanyag adójának csökkentése áll, a megkérdezettek 74 százaléka tartja ezt kiemelten fontosnak. Ezt követi 72 százalékkal a közúthálózat fejlesztése. Leginkább Belgiumban, Hollandiában és Nagy-Britanniában szeretnék, ha a kormány többet fordítana az úthálózatra, legkevésbé pedig Németországban probléma az utak minősége.

A közösségi szabályozás harmonizálását a válaszadók 68 százaléka erősítené. A flottamenedzserek 51 százaléka támogatná, hogy nagyobb és nehezebb járműveket is az utakra engedjenek, ez főleg a holland fuvarozók körében népszerű.

A Goodyear első kutatását 2011-ben végezte az üzemanyag-fogyasztás hatékonyságáról. A mostani felmérés eredményei adják a hátterét egy, az egész iparágat felölelő konferenciának, amit ősszel tartanak Brüsszelben a Goodyear kezdeményezésére.

A Goodyear a világ egyik vezető gumiabroncsgyártó vállalata, 22 országban 51 gyárában mintegy 70 ezer embert foglalkoztat világszerte.

Forrás: MTI  (gde \ guz \ hgp)
.

(Ezt a cikket 271 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .