A CHEP NÉMETORSZÁGBAN BEVEZETI ÚJGENERÁCIÓS NEGYEDRAKLAPJÁT

A CHEP – a világ vezető szolgáltatója a raklap- és konténerkezelő megoldások terén –bemutatta újgenerációs műanyag negyedraklapját, 2014 júliusától több mint 1400 ügyfele számára válik elérhetővé Németországban. Az új termékkel a CHEP a piac kevesebb hulladékkal járó fenntarthatósági költségelőny és nagyobb hatékonyság iránti igényeit szeretné kielégíteni.

A CHEP negyedraklapja
A CHEP negyedraklapja

A CHEP újgenerációs negyedraklapja (P0604B) 600 x 400 mm méretű, és a több mint 20 éve bemutatott CHEP negyedraklapot (P0604A) váltja le. Speciális funkciókat tartalmaz az egymásba rakhatóság, a stabilitás és a kezelhetőség javítására. Emellett biztonságosabban és gyorsabban rögzíthető az ügyfelek promóciós megoldásaihoz. A termék várhatóan jelentős érdeklődésre tart számot, elsősorban az innovatív műanyag szállítási platformot kereső gyártók és kiskereskedők részéről.

A CHEP újgenerációs negyedraklapjait független szervezetek, például a németországi Fraunhofer Intézet tesztelték, és megfelelnek a GS-szabványnak . A Fraunhofer Intézet csomagolási és kereskedelmi logisztikai vezetője, Dr. Volker Lange szerint: „A CHEP új negyedraklapjának rugalmasságát alaposan megvizsgáltuk a Fraunhofer IML csomagolástechnikai laboratóriumában. Méréseink szerint az új kialakítás statikus, dinamikus és éghajlati stabilitása megfelel a CHEP korábbi műanyag negyedraklapja mutatóinak. Az egyes teszteket legalább harmincszor ismételtük meg, így az eredményeknél a statisztikai hibák kizárhatók.”

A P0604B raklap könnyebb a jelenleg használt 2,1 kg-os negyedraklapnál, súlya mindössze 1,9 kg. A kisebb egymásba rakási magasság azt jelenti, hogy a korábbi 30-cal szemben az új raklapból 36 darab helyezhető egymásra egy teherautón; a 20%-os méretcsökkenésnek köszönhetően kevesebb teherautóval szállítható, ezáltal csökken a CO2-kibocsátás is. A P0604B raklap igazoltan karbonsemleges termék, tehát az új raklapok csökkentett CO2-kibocsátását teljes mértékben ellensúlyozzák az újraerdősítési projektek.

Christophe Campe, a CHEP raklapműveletekért felelős németországi alelnöke és országos vezérigazgatója.
Christophe Campe, a CHEP raklapműveletekért felelős németországi alelnöke és országos vezérigazgatója.

Christophe Campe, a CHEP raklapműveletekért felelős németországi alelnöke és országos vezérigazgatója így nyilatkozott: „A szolgáltatási és termékinnovációt arra használjuk, hogy ügyfeleinkkel együttműködve jobb ellátási láncokat hozzunk létre. Az újgenerációs negyedraklap is megerősíti, hogy cégünk a világ vezető szolgáltatója a raklap- és konténerkezelő megoldások terén.”

Az új negyedraklap iránti igény meghatározásához a CHEP speciális „Megoldások az utolsó mérföldre” rendezvényeket szervezett Európa hét országában – köztük Spanyolországban, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, valamint Közép- és Kelet-Európában –, ahol kikérte a gyártók, a kiskereskedők és a logisztikai szolgáltatók (LSP-k), azaz a teljes iparág véleményét. Az egyeztetések célja az ellátási lánc „utolsó mérföldjén” előforduló hiányosságok azonosítása volt – itt az ellátási lánc költségének akár 65%-a is jelentkezhet, elsősorban a különböző platformok jelentős száma és az áruházi feltöltés nehézségei miatt.

Az igények figyelembe vételével tervezett P0604B kifejlesztésére az elmúlt 18 hónapban került sor a CHEP orlandói (Florida) innovációs központjában, belső és külső szakértők, valamint a kulcsfontosságú ügyfelek bevonásával. A CHEP kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott a Németországban 75 ügyfél és partner – köztük gyártók, kiskereskedők, promóciós pultokat gyártó vállalkozások, csomagolók és LSP-k – bevonásával végzett bevezetés előtti kipróbálások során.

Christophe Campe, a CHEP raklapműveletekért felelős németországi alelnöke és országos vezérigazgatója így nyilatkozott: „A CHEP-nek több mint 20 éves piaci tapasztalata van, a szállítás és begyűjtés optimalizálásával folyamatosan törekszünk az ügyfelek elégedettségének növelésére és szolgáltatási költségeik csökkentésére. Kiváló minőségű termékek, innováció, egyedülálló hálózat és kiváló ügyfélszolgálat – ezek jelentik az értékajánlatunk alapját. Németország stratégiai fontosságú piac, nem csak a CHEP, de a teljes európai ellátási lánc tekintetében is.”

CHEP_negyedraklap_2
A CHEP negyedraklapja

A CHEP várakozásai szerint a raklap Németországban hatalmas siker lesz, és a cég alig várja, hogy a megoldást más országokban is bevezethesse – többek között a Benelux államokban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Lengyelországban.

A CHEP újgenerációs negyedraklapjával kapcsolatos további információkért látogasson el a www.viertelpalette.de webhelyre vagy lépjen kapcsolatba a CHEP újgenerációs negyedraklap projektjének vezetőjével, Ertan Benzes-szel: Ertan.Benzes@chep.com.

A CHEP-ről
A CHEP világelső az irányított, visszaváltható és újrahasználható csomagolási megoldások terén, amellyel a világ számos legnagyobb vállalatát szolgálja ki a fogyasztási cikkek és friss termékek piaca, valamint az ital- és autóipar terén. A CHEP szolgáltatása környezetvédelmileg fenntartható, és növeli ügyfelei hatékonyságát, miközben csökkenti az üzemeltetési kockázatot és a termékben okozott károkat. A CHEP több mint 7500 munkavállalója, valamint 300 millió raklapja és konténere verhetetlen lefedettséget és kivételes értéket nyújt, amellyel több mint 500 000 ügyfélpontot támogat több mint 50 országban. Ügyfélportfóliónkhoz tartoznak olyan globális vállalatok és márkák, mint a Procter & Gamble, Sysco, Kellogg’s, Kraft, Nestlé, Ford és GM. A CHEP a Brambles Limited része. További információkért látogassa meg a www.chep.com weboldalt.


[1]A Geprüfte Sicherheit („Ellenőrzött biztonság”) vagy GS-jelölés egy műszaki berendezésekre nem kötelezően kérhető tanúsító jelölés. Azt jelzi, hogy a berendezés megfelel az ilyen berendezésekre vonatkozó német és az esetleges európai biztonsági előírásoknak. A GS- és a CE-jelölés közötti legfontosabb különbség, hogy az európai biztonsági előírásoknak való megfelelőséget az állam által elfogadott független tanúsító testület vizsgálja és igazolja.

Forrás: Live PR
.

 

(Ezt a cikket 231 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?