Hírek Rendőrségi hírek Üzemanyag

Gázolajat ígértek, vizet adtak

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség két biharkeresztesi férfi ellen, akik megkárosítottak egy köröstarcsai vállalkozót.

rendőrség logoA Békési Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott két biharkeresztesi férfi ellen, akik gázolajat kínáltak eladásra. Telefonon vették fel a kapcsolatot egy köröstarcsai vállalkozóval, akinek 300 liter üzemanyagot ígértek 90 ezer forintért. Miután megállapodtak, 2014. január 9-én Köröstarcsa határában találkoztak egymással.

A páros azonban nem gázolajat, hanem gázolaj szagú kannákba töltött vizet adott át a vevőnek. Sikerült megtéveszteniük őt, megkapták a kialkudott összeget. A vállalkozó, miután egyik járművébe töltött a kannák tartalmából rájött, hogy becsapták és feljelentést tett a rendőrségen. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei azonosították, majd elfogták a 23 éves Cs. Istvánt és társát, a 33 éves R. Antalt.

A gyanúsítottak kihallgatásukon elismerték, hogy nem volt gázolajuk. Pénzhez akartak jutni, ezért találták ki, hogy korábban gázolaj tárolására használt kannákban vizet adnak el. A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a két biharkeresztesi férfi ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás 2014. július 10-én lezárult, az ügy iratait a Békési Rendőrkapitányság a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal továbbította a Békési Járási Ügyészségre.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 179 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .