Csaknem 27 kilométer mellékút újult meg Veszprém megyében európai uniós forrásból

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újabb erősen leromlott állapotú mellékutak felújítása valósult meg az Új Széchenyi Terv forrásainak köszönhetően. A Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út felújítása összesen több mint 13,3 kilométernyi szakaszt érintett, a munkálatokra megközelítőleg 1,876 milliárd forint forrás állt rendelkezésre. A Zánka-Nagyvázsony összekötő út 13,5 kilométeren újult meg mintegy 1,725 milliárd forint értékben.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a 7338 jelű Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út mintegy 13,3 kilométernyi hosszon, míg a 7312 jelű Zánka-Nagyvázsony összekötő út 13,5 kilométernyi hosszon újult meg összesen. Emellett Veszprém megyében az országos programon belül az idei évben több mint 8 kilométeren indultak munkálatok, megközelítőleg 1,3 milliárd forintnyi támogatásból.

A 7338 jelű Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út 13,322 kilométeres szakaszának rekonstrukciója során a közbeszerzési eljárás során kiválasztott vállalkozó a tervek szerint elvégezte az aszfalt makadám burkolat megerősítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszon a vízelvezető árkok rekonstrukcióját, külterületi szakaszon pedig az árok-padka rendezését. Ezen kívül több helyen új buszöblöket alakítottak ki a szakemberek, a meglévő buszmegállókat felújították, tartós útburkolatjeleket festettek fel és az átereszeket is rendbe hozták.

A 7312 jelű Zánka-Nagyvázsony összekötő út mintegy 13,5 kilométernyi felújított szakasza Zánkáról indult és érinti többek között Tagyon, Szentantalfa, Óbudavár, Mencshely és Nagyvázsony településeket. A kivitelező elvégezte az aszfalt makadám burkolatú útszakasz megerősítését, új kopóréteg építését, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon pedig az árok-padka rendezését, több helyen új buszöblöket alakítottak ki, a meglévő buszmegállókat pedig felújították. A szakemberek ezen kívül gondoskodtak a tartós útburkolatjelek festéséről és az átereszek rendbehozataláról is. Az útszakasz felújítása során közel 9000 köbméternyi aszfaltot építenek be a kivitelező munkatársai.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?