Több mint 100 millió euróért szerez be Euro 6-os járműveket a Waberer’s

Több mint 100 millió euró (31 milliárd forint) értékben szerez be 1300 új Euro 6-os motorú kamiont a Waberer’s International Zrt., amellyel mostani kétéves átlagéletkorú Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású flottájának több mint egynegyedét cseréli le – közölte a fuvarozó társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Waberer’s International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az új nagy Mega pótkocsik a kisebb típusnál 5 százalékkal nagyobb befogadóképességgel rendelkeznek, változatlan üzemanyag-felhasználás és közlekedés-terhelés mellett – írja a Waberer’s a közleményben, hozzátéve, hogy jelenleg tenderezteti az eszközök lehetséges szállítóit, nyáron történik a kiválasztás.

A kisebb ökológiai lábnyomot hagyó Euro 6-os motorú vontató beszerzése része annak a fejlesztésnek, amely során a társaság tavalyi 452 millió eurós árbevételét 2020-ig kétszeresére növelné. A fuvartársaság európai terjeszkedése részeként leányvállalatot alapított idén tavasszal Franciaországban és további cégek létrehozása áll küszöbön az Egyesült Királyságban és Hollandiában is – tájékoztatott a közleményben a Waberer’s.

Forrás: MTI  (gde \ egr \ gfp)
.

(Ezt a cikket 428 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..