Megújult a Tiszagyenda-Kunhegyes összekötő út 8,4 kilométeres szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújította a 3222 jelű Tiszagyenda-Kunhegyes összekötő út 8,4 kilométeres szakaszát 398 millió forintból.

Megújult a 3222 jelű Tiszagyenda-Kunhegyes összekötő út az 1+500 – 9+900 kilométer szelvények közötti szakasza mintegy 8,4 kilométer hosszon, 398 millió forintból 50 400 m² felületen.

A beruházás keretében a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező az építési szakaszon az alapcsere és a burkolat széleken történt megerősítés után a teljes felületet új kopóréteggel látta el. A felújított útszakasz mindkét oldalán földpadka épült.

A 7+155 kilométerszelvényben lévő Tiszagyendai Nagykunsági főcsatorna hídnál a meglévő burkolatot 5 centiméter vastagságban visszamarták, majd ugyanekkora vastagságú új kopóréteget építettek be. A hídszegély mellett 50-50 centiméter szélességben öntött aszfalt sáv épült. A teljes felújított szakaszon új burkolati jeleket is felfestettek a szakemberek.

A rekonstrukció eredményeként nőtt az útszakasz forgalombiztonsága, javult a szolgáltatási színvonal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig mindent megtesz azért, hogy az összekötő út hosszú távon is ilyen jó állapotban maradhasson.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 167 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?