Gazdaság Hírek Közút

Harmincötmilliárdos tendert írt ki az M0 rekonstrukciójára a NIF

Az M0-s autóút déli szektorában egy 11,5 kilométeres szakasz rekonstrukciójára írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., a munka becsült értéke nettó 35,3 milliárd forint – a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Vasárnap délelőtt adják át a forgalomnak az M0-ás útgyűrű M6-os és 51. számú főút közötti jobb pályájának kibővített szakaszát
Átadás előtt 2013-ban az M0-ás útgyűrű M6-os és 51. számú főút közötti jobb pályájának kibővített szakasza – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A szakasz az M6-os autópálya és az 51-es főút között helyezkedik el, és csak az autóút először megépült – régi – oldalát érinti.

Legnagyobb feladat a Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd, “öszvér” felszerkezetének acél felszerkezetre történő cseréje. A kész híd aszfalt burkolatot kap. Emellett része a munkának 10 felül- és 2 aluljáró rekonstrukciója és számos egyéb – kiegészítő – feladat.

A kivitelezési idő 28 hónap, amely a nyertes ajánlattevővel kötött szerződés aláírásától indul.

Ajánlatot az tehet, akinek az előző 3 üzleti évben a gyorsforgalmi út építése, átépítése, felújítása, vagy hídépítési, műtárgy építési, átépítési, felújítási munkából származott nettó árbevétele – a 3 évben együtt – elérte a 28,89 milliárd forintot.

Az ajánlattevőnek emellett rendelkeznie kell összesen legalább 10 kilométer új gyorsforgalmi út építési, vagy ugyanilyen hosszú meglévő gyorsforgalmi út felújítási referenciával.

Az ajánlattételi határidő augusztus 14. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes.

Forrás: MTI  (ghg \ hgp)
.

(Ezt a cikket 159 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .