Ponta az erdélyi Ioan Rust javasolta közlekedési miniszternek

Victor Ponta a kolozsvári szociáldemokrata Ioan Rust javasolta a közlekedési miniszteri tisztségbe, amely kedden üresedett meg – ezt maga Ponta jelentette be Bukarestben.

Ponta a román főváros Henri Coanda repülőterén nyilatkozott a sajtónak kedden este. Bejelentette, hogy Ioan Rus volt belügyminisztert javasolja közlekedési miniszternek, és ezzel az erdélyi embereknek üzen, hogy biztosak legyenek, a kormány valamennyi erdélyi közberuházást megvalósít. Rus az elakadt észak-erdélyi autópálya megépítésének egyik kezdeményezője és támogatója.

Ponta szerint Rust szakmai és politikai tapasztalata egyaránt alkalmassá teszi a funkció betöltésére.

Rus 2012-ben is volt már tagja a Ponta-kormánynak, akkor a belügyminiszteri posztot töltötte be, akárcsak a 2000 és 2004 között kormányzó Adrian Nastase kabinetjében. 2012-ben Rus önként távozott a kormányból, miután arra panaszkodott, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy módosítja törvénytelen módon a választói névjegyzéket. Ez azért lett volna akkor fontos az akkori kormánykoalíciónak, hogy érvényes lehessen a 2012 nyarán megtartott, Traian Basescu államelnök leváltásáról szóló sikertelen népszavazás.

Dan Sova volt közlekedési miniszter kedden mondott le arra hivatkozva, hogy a következő négy hónapban az év végi elnökválasztási kampányra akar összpontosítani. Sova saját pártját, a román kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjét akarja hozzásegíteni győzelemhez az év végi megmérettetésen. Ponta közölte, hogy Sova a PSD szóvivője lesz.

Forrás: MTI  (kbu \ hbl \ ksy)
.

(Ezt a cikket 138 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?