Hírek Márkahírek Renault

ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT AZ ÚJ RENAULT TRUCKS TEHERAUTÓK FORMATERVE

A Renault Trucks új teherautóinak atipikus formaterve látványosan különbözik a versenytársakétól. A merőben új, karakteres design a Renault Trucks formatervezőinek és a vállalat formatervezési igazgatójának, Hervé Bertrand érdeme, akit az Év emberévé választotta az olasz Mondo dei trasporti magazin, és akit design díjjal jutalmaztak a rangos D&AD Awards díjátadón Londonban.

renault-trucks-design_08

Az új Renault Trucks járműkínálat energetikai hatékonyságot sugárzó, határozott formaterve kivívta az ügyfelek tetszését. Az új formavilágot megálmodó csapatot Olaszországban és az Egyesült Királyságban részesítették elismerésben a szállítás és a formatervezés szakemberei.

renault_trucks_design_awards_2

Olaszországban az Il Mondo dei trasporti magazin Hervé Bertrand-nak, a Renault Trucks formatervezési igazgatójának ítélte oda az « Év embere 2014 » címet. A szállítási szakemberekből álló zsűri most először tette le a voksát egy formatervező mellett. A zsűri méltatta Hervé Bertrand jelentős szerepét abban, hogy a teherautók világában is előkelő helyre került a formatervezés, és kiemelte az új stílus hatását az ágazatra. Az ünnepélyes keretek között zajlott díjátadáskor Hervé Bertrand hangsúlyozta, hogy az ügyfelek igényei rengeteget változtak és nagymértékben befolyásolták, sőt ösztönözték annak a formavilágnak a megtervezését, melyek új Renault Trucks kínálat valamennyi modelljét átható energetikai hatékonyságot sugallja.

renault-trucks-design_16

Május 22-én a nagynevű British Design & Art Direction (D&AD) vállalat formatervezői a Renault Trucks T modellen végzett munka kiválóságát ismerték el. Az 1963-ban létrehozott D&AD küldetése a világ legkiválóbb formatervezői és kreatív munkáinak elismerése és megismertetése. A Londonban rendezett 52. díjátadó ünnepségen a Renault Trucks képviseletében megjelent Hervé Bertrand formatervezési igazgatót a teherautó-design kategóriában tüntették ki. A Renault Trucks szakembere az értékes « Slice » díj elismeréssel bekerült a D&AD 2014 szeptemberében megjelenő évkönyvébe, amely az év legeredményesebb formatervezőit és kreatív szakembereit mutatja be.

herve_bertrand_renault_trucks_design_director_1

Hervé Bertrand
A Renault Trucks formatervezési igazgatója

Hervé Bertrand 1966-ban Párizsban született; gyerekkorát Dél-Amerikában töltötte. A művészet és a formatervezés iránti szenvedélye annak a katartikus élménynek a következménye, melyet Gary Cooper The Fountainhead című filmjének felfedezése váltott ki belőle (magyarul Az ősforrás címmel jelent meg – a fordító megjegyzése). Ezzel el is határozta, hogy formatervező lesz, és hamarosan megkezdte tanulmányait a Helsinki Iparművészeti Iskolában. A rendkívül szerves összefüggést mutató finn formatervezés volt számára a kiindulópont a kereséshez, melyet olyan neves vállalatoknál folytat tovább, mint a Hyundai Dél-Koreában, vagy a Human Factors New Yorkban.

Ezt a tapasztalatszerzést követően Európába települ át és kezd dolgozni. Londonban a Seymour Powell csapatában termékek széles választékát fejleszti ki, a különböző autós felszerelésektől a nagyfogyasztású termékekig.

Tíz éve a Renault Trucks formatervezési igazgatója, az ő nevéhez fűződik a lyoni formatervezési központ létrehozása. Ebben a létesítményben alkotta meg munkatársaival az új Renault Trucks teherautók formatervét olyan megoldások alkalmazásával, melyeket a teherautók robusztussága és energetikai hatékonysága tekintetében megfogalmazott új ügyfélelvárások hívtak életre.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 245 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .