Augusztus végére kiépíti a hiányzó zajvédő falat a zuglói önkormányzat

Saját forrásból kiépíti az M3-as autópálya bevezető szakaszánál hiányzó zajvédő falat a zuglói önkormányzat.

Illusztráció – Leier Durisol elemek beépítése az elkerülő úton További részletek >>
Illusztráció – Leier Durisol elemek beépítése az elkerülő úton
További részletek >>

Az önkormányzat pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a zajvédő fal építésekor Demszky Gábor volt főpolgármester és helyettese, Horváth Csaba arra hivatkozva hagyta ki az érintett szakaszt, hogy a környéket nem éri zajterhelés. A kerület azonban lakossági bejelentések nyomán úgy döntött, hogy átvállalja a fővárostól a fal kiépítését – tudatta Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület polgármestere, hozzátéve: az elmúlt években folyamatosan lobbiztak fővárosi támogatásért, s miután ezt nem tudták elérni, magára vállalja a költségeket a kerület.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester, polgármester-jelölt szerint a beruházás egy hónapon belül megvalósulhat. Úgy vélte: mindenkinek joga van a nyugodt lakókörnyezethez, s ezt próbálják is biztosítani, dacára annak, hogy valójában a főváros feladata lenne.

A Sárköz utcai zajvédő fal kivitelezési költsége – a hozzá tartozó csapadékcsatorna kiváltási munkákkal együtt – mintegy 30 millió forintba kerül. A zajárnyékoló 4,5 méter magas és 84 méter hosszú lesz, a kivitelező a Szomor és Társa Építő Kft.

A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint a munkálatok hétfőn kezdődnek, a körvasútsori felüljáró előtt zajvédő fal építésével. A városhatár irányában a Sárköz utca környezetében előreláthatólag két hétig lezárják a jobb szélső forgalmi sávot, így az M3-as kivezető szakasza a munkaterület mellett 2 sávon lesz csak járható.

Forrás: MTI  (bzsm \ bdó)
.

(Ezt a cikket 270 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?