Gazdaság Hírek Közút

Július végén megkezdődhet a 47-es főút fejlesztése Békés- és Csongrád megyében

Várhatóan július végén elindul a 47-es számú főút fejlesztése Békés és Csongrád megyében – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn az MTI-t.

Illusztráció
Illusztráció

A közlemény szerint a korszerűsítés három részben, több mint 60 kilométer hosszan valósul meg. A Békés megyei 34,4 kilométeres szakaszon a burkolaterősítési és szélesítési munkálatok mellett felújítják a MÁV vasúti felüljárót Szarvas-Mezőhegyes térségében. A többi között, párhuzamosan a főúttal, 28 kilométer hosszan kerékpárút épül, beleértve a csorvási átkelési szakasz átépítését is.

A Békés megyei szakasz a kivitelezését a Colas Út Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. nettó 8,945 milliárd forint értékben végzi el. A közel 20 kilométer hosszú Csongrád megyei szakaszon a burkolaterősítési munkálatok mellett például önálló, a közúttal párhuzamos, kétirányú forgalmú kerékpárutat alakítanak ki. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. nettó 7,948 milliárd forintért végzi el.

Ezen belül a 7 kilométer hosszú Algyő–Szeged közötti szakasz burkolat-megerősítésekor több kisebb részt is korszerűsítenek, például az algyői Tisza híd előtti kétszer egy sávos szakaszt. Az első két ütem építése július végén megkezdődik, a harmadik szakasz kivitelezése Algyő és Szeged között, a forrás rendelkezésre állása esetén, ősszel indulhat el.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében uniós források segítségével valósul meg. A tervek szerint 2015 év végén már a felújított úton közlekedhetnek az autósok és a kerékpárosok – áll a közleményben.

Forrás: MTI  (bzz \ gry)
.

(Ezt a cikket 140 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .