Hírek Kommunikáció és Informatika Külföld

A Telekomnál és a Telenornál is csökkennek a roamingdíjak

A hatályos uniós roaming rendeletnek megfelelően a Magyar Telekom és a Telenor is csökkenti július 1-jétől az Európai Unión bellüli mobiltelefonálás, SMS-küldés és mobilinternetezés díjait.

roaming-dijak-az-eu-ban-2007-2014A rendeletnek megfelelően az EU tagállamaiban valamint Andorra, Norvégia, Izland és Liechtenstein területén a kezdeményezett hívások percenként díja 74,40 forint, a fogadott hívásoké 19,50 forint lesz, az SMS-küldés pedig 23,50 forintba kerül majd. Roaming adatforgalmazás esetén megabájtonként 78,33 forintot számláznak majd a szolgáltatók.

A Telekom ügyfelei a társaság által kínált Travel & Surf csomagok igénybevételével az EU által szabályozott díjaknál még kedvezőbb díjakat vehetnek igénybe és kontrollálhatóvá tehetik adatforgalmukat külföldön. A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a Travel & Surf S csomagja június 1-jétől már közel 100 országban, tehát az EU-n kívül is elérhető, egyebek közt a foci VB helyszínén, Brazíliában is.

A Telenor az MTI-vel azt közölte, hogy a július 1-jén kezdődő roaming főszezon előtt teszi közzé roaming ajánlatait.

Forrás: MTI  (gjé \ gtr)
.

(Ezt a cikket 282 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .