Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Kamion Eb – Kiss győzelmekre hajt, Major az első hatba kerülne

A hétvégén az olaszországi Misanóban rajtol a kamion Európa-bajnokság idei szezonja, amelynek során az OXXO Energy Truck Race Team pilótája, Kiss Norbert futamgyőzelmeket vár magától, csapattársa, a 17 éves Major Benedek pedig rendszeresen az első hat között akar célba érni.

A második helyezett Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság osztrák versenyhétvégéje szombati második futama eredményhirdetésén, az ausztriai A1 Ringen, Spielbergben 2013. július 6-án. A versenyt Adam Lacko nyerte meg, a finn Mika Mäkinen a 3. helyen végzett. MTI Fotó: Marjai János
Kiss Norbert – MTI Fotó: Marjai János

Az előző idényben összetettben negyedik Kiss az MTI-nek azt mondta, a tavalyi év vége nagyon jól sikerült a számára, sokat tanult az 5,5 tonnás, 1500 lőerős versenykamionjáról, így az elsődleges cél a lendület fenntartása.

“A télen igyekeztünk javítani, főleg a megbízhatóság szempontjából, és sokat sikerült előrelépnünk” – nyilatkozta a szombathelyi pilóta, aki hozzátette, a szezont megelőző jaramai teszten tökéletesen működött az MAN, megbízható és gyors volt, ezzel együtt lát még javulási lehetőséget.

“Az ellenfeleinkről keveset tudunk, itt a szezonnyitón fog kiderülni, hogy ki mennyire gyors” – mondta Kiss, s kiemelte, hogy az Eb-pontverseny szempontjából a legfontosabb a versenygép megbízhatósága. “Optimistán várom a szombati napot, mert egyértelmű, hogy előreléptünk, jobban állunk, mint tavaly ilyenkor. Az időmérő edzést ugyanakkor mindenképp meg kell nyerni, egyrészt azért, mert előzni nagyon nehéz, másrészt azért, mert így nagyobb az esélyünk az elsőfutamos győzelmekre.”

A 29 éves versenyző szerint csak sikeres időmérőkkel és futamgyőzelmekkel van esélye arra, hogy a bajnoki címért harcoljon.

img_6058
Major Benedek – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A magyar csapat másik pilótája, a tavaly az Év újoncának választott, még mindig csak 17 éves Major Benedek – aki az MAN-gyár támogatásának köszönhetően az idén már erősebb motorral versenyez – azt tűzte ki célnak, hogy rendre az első hat között zárjon.
“Itt az idénynyitón minél jobb eredményt szeretnék elérni az időmérőkön, s az első futamokon az első hatban, a második versenyeken pedig az élmezőnyhöz minél közelebb akarok végezni” – mondta, s hozzátette, nagy álma, hogy az idén megszerezze pályafutása első elsőfutamos diadalát.

“Az új motorhoz nagyon hamar hozzászoktam, nagy különbség nincs a régihez képest, a pályán ez a differencia tizedmásodpercekben lesz mérhető” – nyilatkozta Major, aki tavaly öt futamot nyert, s az összetettben a 10. helyen zárta a bajnokságot.

Misanóban szombat reggel egy szabadedzést, majd egy időmérőt és kettő, egyenként 12 körös futamot, vasárnap pedig újfent időmérőt, s két versenyt rendeznek meg a 2011-ben tragikus körülmények között elhunyt San Marinó-i motorversenyzőről, Marco Simoncelliről elnevezett pályán.

A kamion Eb 20 járművet és pilótát felvonultató mezőnyében az idén hat gyártó, az MAN, a Renault, a Scania, az Iveco, a Freightliner és a Mercedes-Benz képviselteti magát.

Forrás: MTI  (skt \ sgg \ sag)
.

(Ezt a cikket 184 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.