Bezárja budapesti telephelyét a Michelin

Bezárja 512 főt foglalkoztató budapesti telephelyét a Michelin Hungária.

Zászlók a Michelin Hungária gumigyár épületénél a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton 2014. május 6-án. Bezárja budapesti telephelyét a Michelin Hungária, amely a héten elkezdi az egyeztetéseket a dolgozói érdekképviseletekkel a budapesti telephely 512 munkatársának későbbi elhelyezkedéséről, amelyhez vállalati támogatási programmal nyújt segítséget. MTI Fotó: Marjai János Azonosító: D_MAR20140506004
Zászlók a Michelin Hungária gumigyár épületénél a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton 2014. május 6-án. Bezárja budapesti telephelyét a Michelin Hungária, amely a héten elkezdi az egyeztetéseket a dolgozói érdekképviseletekkel a budapesti telephely 512 munkatársának későbbi elhelyezkedéséről, amelyhez vállalati támogatási programmal nyújt segítséget. MTI Fotó: Marjai János
Azonosító: D_MAR20140506004

A cégcsoport által kedden az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint 2015 közepén véget ér a középkategóriás teherabroncsok gyártása a fővárosban a nyolcadik kerületi telephelyen. A cég a döntést az európai teherabroncspiac szűkülésével és azzal magyarázza, hogy a jelenleg 70 százalékos kapacitással működő gyár jelentős modernizációra szorulna, ami a belső kerületi fekvés miatt gazdaságilag nem indokolt.

A jelenleg Magyarországon 1650 főt foglalkoztató cégcsoport másik telephelyén, Nyíregyházán folytatódik a szupersport kategóriás személyabroncs gyártás, illetve Vácott a logisztikai központban és a tuzséri kereskedelmi egységben is hosszú távú jelenlétet erősített meg a cég keddi közleményben.

A bezárással a cég a Taurus, Riken és Kormoran márkájú középkategóriás teherabroncsok budapesti gyártását fejezi be.

A Michelin Hungária a héten elkezdi az egyeztetéseket a dolgozói érdekképviseletekkel a budapesti telephely 512 munkatársának későbbi elhelyezkedéséről, melyhez vállalati támogatási programmal nyújt segítséget.

A cég a közleményben a Kerepesi úti telephely jövőjével kapcsolatban kiemelte, hogy május végéig egyeztetéseket kezdeményeznek a fővárosi és kerületi szervekkel a terület városfejlesztési tervekhez illő, munkahelyteremtő, fenntartható módon való hasznosításáról, melyhez aktívan hozzá kívánnak járulni. A mintegy 9 hektáros terület a főváros VIII. kerületében található, amelyben kormányzati, oktatási, pénzügyi és kulturális intézmények működnek.

A Michelin 2013-ban új irányító szervezetet hozott létre Budapesten, melynek feladata az alsókategóriás személyabroncs márkák kereskedelmének világszintű koordinálása – áll az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

A Michelin csoport 1996-ban vette át az addig állami tulajdonú Taurus vállalatot. Azóta a cégcsoport Magyarországon mintegy 302 millió euró összegben ruházott be, melyből a budapesti teherabroncsgyár része 35 millió euró. A Michelin Hungária fő piacai Közép-Európa és Oroszország. A cég nettó árbevétele 2013-ban 183,5 milliárd forint volt.

Forrás: MTI  (gde \ gtr \ gte)
.

(Ezt a cikket 419 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?