DACHSER: A nemzetközivé válás fokozza a növekedést

Egy erős második félév és a két spanyol akvizíció (Azkar és Transunion) sikeres integrációja növelte a DACHSER bevételeit 2013-ban.

A logisztikai szolgáltató 13,2 százalékkal, 4,99 milliárd euróra tudta emelni bruttó bevételeinek összegét. Ha ehhez hozzávesszük a befektetésekből származó jövedelmet is, akkor a társaság az elmúlt pénzügyi évben először lépte át az ötmilliárd eurós bevételi küszöböt. A DACHSER a nemzetközivé válás új dimenziójába lépett a munkavállalók, a helyszínek és a szállítások számának tekintetében is.

Az alábbiakban rövid áttekintést adunk a 2013. év legfontosabb mutatószámairól:

  • a bruttó bevétel 13,2 százalékkal, 4,99 milliárd euróra nőtt;
  • 24.900 munkavállaló, 3.250-nel több, mint az előző évben;
  • 42 országban 471 helyszín;
  • 69,6 millió szállítás (37,5 százalékos növekedés);
  • 119 millió eurós beruházás tárgyi eszközökbe.

Egy Münchenben tartott sajtókonferencián Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója nagy megelégedésének adott hangot a 2013 januárjában megszerzett spanyol Azkar és Transunion társaságok integrációját és üzleti fejlődését illetően. “Az Azkar következetesen a nemzetközi üzleti tevékenységre összpontosított, és ezáltal teljesítette a hálózat elvárásait, legfigyelemreméltóbb módon az új életre kelt francia országos szervezetünkkel karöltve.

A Transunion nemcsak hogy erősítette tengeri fuvarozási üzletágunkat és atlanti-óceáni útvonalainkat, de az integrációt is rekordidő alatt bonyolította le: a társaság már 2014. január 1-je óta a DACHSER név alatt végzi üzleti tevékenységét.”

A nemzetközivé válás, mint a növekedés fő motorja

Míg a Food Logistics ágazat önmagában 8,2 százalékos bevétel-növekedést ért el, a European Logistics és az Air & Sea Logistics ágazatok elsődlegesen az akvizíciók eredményképpen növekedtek. Csoportszinten a DACHSER 2,3 százalékos általános bevétel-növekedést ért el. E tekintetben Bernhard Simon, a DACHSER vezérigazgatója a következőket mondta el: “Most már körülbelül két éve csak csekély növekedést látunk az olyan nagy logisztikai piacokon, mint Németország. A jövőben a dinamikus növekedés motorjai a nemzetközi, országhatárokon átnyúló fuvarozási szolgáltatások lesznek. Ez érvényes az ipari ügyfelekkel rendelkező gyűjtőfuvar-üzletágra, a szerződéses logisztikára és az élelmiszer-logisztikára is, ami nemzeti helyett inkább hagyományosan regionális alapokra épül. A 21 európai országban 12 partnerből álló European Food Network (Európai Élelmiszeripari Hálózat) elindításával e tekintetben egy úttörő jellegű szövetséget kovácsoltunk össze – egy szövetséget, amely szinte érzi az ügyfelek minden rezdülését.Mivel a szállítási volumenek már nem növekednek olyan erőteljesen, mint a múltban, a DACHSER jelentős beruházásait a fizikai logisztikai infrastruktúra területén valamennyire vissza lehet fogni a jövőben. 2013-ban a Csoport 119 millió eurót fektetett tárgyi eszközökbe, elsődlegesen olyan fióktelepek építésébe és bővítésébe, mint a langenaui, schönefeldi, northamptoni és a svájci Bernhez közel található lyssi. A 2014-re előirányzott összeg 110 millió euró. “A következő ötéves időszakra mintegy egymilliárd eurót kitevő módosított beruházási keretet állítottunk be a költségvetésbe” – mondta Bernhard Simon.

Számos új rekord született

2013-ban sok új rekord született a DACHSER társaságnál. Az év végére a munkavállalók száma elérte a 24.900-at. A foglalkoztatott munkaerő 48 százalékát Németországon kívül alkalmazzák. Az Azkar ipari csomagokkal kapcsolatos üzletágban elfoglalt erős piaci pozíciójának köszönhetően a szállítások száma 69,6 millióra ugrott (37,5 százalékos növekedés). A Csoport tonnában mért teljesítménye – a TEU-t nem számítva – 32,9 millió tonnára nőtt (9 százalékos növekedés). A DACHSER társaságnak egy 471 fióktelepből álló hálózat áll a rendelkezésére, és jelenleg világszerte 42 országban van saját létesítménye (ez a régebbi adatnál 5-tel több).

Jó kilátások 2014-re

Bernhard Simon optimistán tekintett a 2014. pénzügyi év elé. Az enyhe télnek köszönhetően 2013. negyedik negyedévének a lendülete tovább folytatódott az újévben. “Fenntartható növekedés a nemzetközi forgalom bővülése alapján és értékes szerződéses logisztikai szolgáltatások Európán kívül is. Ezekre fogunk összpontosítani”- nyilatkozta Bernhard Simon. “Az elmúlt évben a DACHSER határozottan egy világméretű társasággá nőtte ki magát. Jelenlegi feladataink közé tartozik a helyi vezetés erősítése a globális szervezet ernyője alatt, mivel annak érdekében, hogy a DACHSER társaság a jövőben is a növekedés útján maradhasson, alapvető fontosságú, hogy következetesen ügyfeleink közelében legyünk.”

Forrás: DACHSER
.

(Ezt a cikket 220 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?