Hírek

Több ezer pár cipőt vittek el hamis rendszámú járművekkel egy körmendi cég telephelyéről

Több mint egy tucat embert vádol a Vas Megyei Főügyészség – egyebek mellett – csalással abban az ügyben, amelyben hat és fél ezer pár cipőt szállítottak el egy körmendi cég telephelyéről hamis rendszámokkal és okmányokkal rendelkező járműveken.

Simon József Vas megyei főügyész szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolt emberek a fuvarszervező céget is tévedésbe ejtve vitték el a szállítmányt.

A közlés szerint egy szlovák férfit, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy a hamisított, illetve más járművek részére kiállított rendszámmal és okmányokkal ellátott szállítójárműveket és sofőröket biztosította a bűncselekmény elkövetéséhez, nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el szlovák rendőrök, majd május 5-én átadták a magyar hatóságoknak.

Simon József közölte: a nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a fuvarszervező céget becsapva hamisított rendszámú pótkocsis teherautóval jelentek meg a körmendi cég telephelyén, 6488 pár márkás cipőt pakoltak fel, ám a 138 millió forint kiskereskedelmi értékű árut nem a németországi célállomásra, hanem egy lajosmizsei, illetve egy albertirsai raktárba szállították, ahol elrejtették. Az áru egy részét később olyan embereknek értékesítették, akik tudták, hogy azok bűncselekményből származnak.

A főügyész tájékoztatása szerint az ügyben eddig 14 embert hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség, közülük öten vannak előzetes letartóztatásban. A főügyészség már indítványozta az elfogott szlovák férfi előzetes letartóztatását is.

Forrás: MTI  (bcsp \ gkp)
.

(Ezt a cikket 186 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .