MOL közgyűlés: 60 milliárd forint osztalék, új igazgatósági tagok

A MOL mai közgyűlésén a részvényesek elfogadták a MOL-csoport 2013. évi Konszolidált éves beszámolóját és a MOL Nyrt. Éves beszámolóját. A közgyűlés megszavazta az Igazgatóság 60 milliárd forintos osztalék javaslatát, az Igazgatóság tagjává választotta dr. Martonyi Jánost, Dr. Anwar al-Kharusit és dr. Anthony Radevet, valamint újraválasztotta dr. Csányi Sándort.

Fotó: MOL

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a tavalyi eredmények kapcsán elmondta: „Ahogy arra számítani lehetett, 2013 kihívásokkal teli év volt. Mindamellett, sikerült fenntartanunk a MOL-csoport kiváló készpénztermelő képességét, és tovább növeltük pénzügyi mozgásterünket. Mindez szilárd alapot jelent a MOL organikus és inorganikus növekedési projektjei számára. Az Upstream területén új felsővezetői csapatot állítottunk fel, és egy újabb, kulcsfontosságú régióba, az Északi-tenger térségébe léptünk be, ami új központként szolgál a középtávú növekedéshez. A Dowstream területén betartottuk ígéretünk, azaz a romló külső körülmények ellenére is jobb eredményt értünk el. Folytattuk a 2012-ben indított New Downstream Programot, amivel 2014-re 500-550 millió dollár költségmegtakarítást és bevétel növekedést kívánunk elérni. Egyszóval, 2013-ban jó alapot építettünk a MOL-csoport fenntartható nemzetközi növekedési stratégiájának.”

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29,000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik szénhidrogén bányászatban, jelenleg 8 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 13 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban – közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.

Forrás: MOL
.

(Ezt a cikket 201 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?