A vadonatúj Ford Transitra épülő tanulmányautó a jármű sokoldalúságát és az autóban rejtő képességeket mutatja be: a Ford Transit Skyliner egyedi luxusbusz a Ford tervezésében és a Galpin Auto Sports kivitelezésében. Négy felhasználási módjával (filmszínház, tárgyaló, recepció és utazóautó) a Skyliner a lehető legtöbbet hozza ki a Ford Transit 13,8 köbméteres belső teréből.

Íme, az ultra-prémium közúti közlekedés jövője, méghozzá egy tágas utastérben, amiben nemcsak a lenyűgöző fedélzeti szórakoztató rendszereket élvezhetjük, hanem akár egy üzleti találkozót is összehozhatunk. A Ford bemutatta a Transit Skyliner luxusautó-tanulmányt, érzékletesen illusztrálva a hazai kereskedésekbe a napokban megérkező vadonatúj Transit rugalmasságát, sokoldalúságát és a járműben rejlő lehetőségeket. A luxus autóbuszok hangulatát és az egyedi építésű haszonjárművek hagyományait idéző Transit Skyliner azt példázza, milyen mértékben alakítható át egy Ford Transit, hogy limuzinokat megszégyenítő komfortjával ugyanúgy eleget tegyen a legmagasabb szintű egyéni közlekedési igényeknek, mint a személyszállításra szakosodott vállalkozások legszigorúbb elvárásainak. A Transit Skyliner utastere négy különféle, látványosan eltérő feladatra is felhasználható: lehet filmszínház, tárgyaló, recepció és utazóautó, hiszen az egyedi kialakítású, mozgatható „trónok” egy okostelefon vagy egy tablet vezérlőfelületével automatikusan átrendezhetők.

  •  Filmszínház: Az ülések a 52 hüvelykes, leengedhető Stewart mozivászonnal szemben helyezkednek el, és háttámlájuk hátradől, mint a mozikban
  • Tárgyaló: A bőrkárpitozású ülések a motorosan kihajtható asztal körül helyezkednek el, hogy a tárgyaló felek egymással szemben foglalhassanak helyet
  • Recepció: A tolóajtó kinyitásával 1,2 méteres nyílás tárul fel, s az ülések úgy állnak, hogy megkönnyítsék a pult megközelítését, miközben az autó egy rendezvény helyszínén parkol
  • Utazás: Az utasok tetszésük szerint állíthatják be ülésük dőlésszögét és a kihajtható lábtámasz magasságát

A belső tér minden eleme – az ülésektől kezdve a LED hangulatvilágításig – a Creston automatizálási rendszerrel, egy okostelefonról vagy egy tabletről vezérelhető. A szórakoztató rendszer Focal Utopia 7.2 surround hangfalai kézi munkával készültek Franciaországban, kifejezetten a Transit Skylinerhez, amelynek HD TV-jéhez KVH DIRECTV műholdas vevő továbbítja a jeleket, de az utasok a Kaleidescape médiaszerverre is átkapcsolhatnak, aminek tárolókapacitása megfelel több mint 300 Blu-ray film vagy ezernél is több DVD adatmennyiségének. Az utasok számára a Transit Skyliner beépített bárja kínál felfrissülést. Az egyedi kialakítású belső tér megjelenése tökéletesen harmonizál a különleges, bőrkárpitozású fotelek látványával.

„A Transit Skylinerben utazni páratlan élmény.” – mutat rá Tim Stoehr, a Ford haszonjárműmarketingért felelős managere. „Ha az ember belép az utastérbe, azonnal körülöleli őt a egyedi kabin és a hi-tech audiovizuális környezet, aztán egyszer csak arra eszmél, hogy már meg is érkezett az úticéljához.”

A Transit Skyliner különleges ezüstmetál fényezését kontrasztos alsó védőelemek, krómozott betétek és egyedi Forgiato keréktárcsák varázsolják még látványosabbá. A dinamikus dizájn a Transit modern, európai jellegét erősíti.

„A Transit Skyliner a legmagasabb szinten példázza a Transit különlegességét.” – teszi hozzá Stoehr. „Azért alkottuk meg ezt az autót, hogy kihangsúlyozzuk a Ford Transit platform lehetőségeit a limuzin-piacon, és hogy új megközelítésben is bemutathassuk modern, vonzó és üzemanyag-takarékos haszonjárművünk, a Transit új generációját.”

A hosszú tengelytávolságú/magasított karosszériájú Transit-modellváltozat 13,8 köbméteres és 2,07 méter magas belső terét a tervezők úgy építették át, hogy az úgy néz ki, mint egy közúti magánrepülőgép kabinja. Az egyedi limuzin-kialakítás jól példázza, hogy a Ford Transit képességei a személyszállító vállalkozások és az általános felhasználók legmerészebb álmait is túlszárnyalják.

A Transit kétféle tengelytávolsággal, háromféle tetőmagassággal és három különféle hajtáslánccal rendelhető meg, így a jármű a karosszéria átalakítása nélkül is rendkívül sokféle igényt képes kielégíteni. A Transit Skyliner külső formaterve a Ford Európa dizájn-stúdiójának munkája, s az autó átépítését Melvin Betancourt, a Ford dizájn-managere és Beau Boeckmann, a Galpin Auto Sports elnöke irányította. A világ legnagyobb Ford-márkakereskedése, a Galpin Ford már több mint 60 éve foglalkozik járművek egyedi átalakításával. A Ford azért választotta ki a Galpint a projekthez, mert a vállalatcsoport már az 1960-as évek végén és a ’70-es években is az egyedi építésű haszonjármű-trendek éllovasa volt, az elsők közt kínálva átépített haszonjárműveket, s az így kivívott vezető helyét máig stabilan őrzi e különleges piaci szegmensben.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy közösen dolgozhattunk a Forddal a luxusszínvonalú utazás jövőjének megformálásában.” – fogalmaz Boeckmann, a Galpin Auto Sports vezetője. „A hatvanas-hetvenes évek óta rengeteg tapasztalatot szereztünk az egyedi haszonjárművek építésében, amit a közelmúltban megalkotott hi-tech autóink is bizonyítanak, így a Forddal együtt sikeresen keltettük életre ezt a modern, ultra-prémium járművet.”

„A Galpin különös izgalommal várja a Transit piaci bevezetését, hiszen a Ford haszonjárműpiaci vezető pozíciójára építő, új formavilágú modell tökéletes alapot kínál az ehhez hasonló átépítésekhez.” – teszi hozzá Boeckmann.

A Transit Skyliner április 16-án mutatkozott be a New York-i Nemzetközi Autókiállításon.

# # #

A Ford Motor Company
A Ford Motor Company központja a Michigan állambeli Dearborn; a vállalat a globális autóipar egyik vezető vállalkozása, amely hat kontinensen gyárt és értékesít autókat. Az összesen mintegy 181.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 65 gyártóüzemet működtető vállalat autóipari márkái a Ford és a Lincoln. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 47.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége kiterjed a Ford Vevőszolgálati Osztály munkájára, a gyártás pedig 22 létesítményben (13 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalatban, illetve kilenc, nem összevont közös vállalkozásban) folyik. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Forrás: Ford
.

(Ezt a cikket 466 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?