Belépett a magyar piacra a Fraikin tehergépjármű flottakezelő

Magyarország földrajzi helyzete és a logisztikai infrastruktúra fejlettsége előnyös Európa legnagyobb tehergépjármű flottakezelője, a Fraikin számára ahhoz, hogy belépjen erre a piacra is – mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára a cég bemutatkozó sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

A francia vállalat 10 európai országban van jelen, éves árbevétele 700 millió euró, és a kezelt 62 ezer haszongépjármű könyv szerinti bruttó értéke 2 milliárd euró – vázolta cége méretét Laurent Bonnaure, a Fraikin alelnöke.

A társaság három konstrukcióban kínálja szolgáltatásait ügyfeleinek. A forgalom háromnegyedét a 4-5 éves bérlet adja, ilyenkor a tulajdonos a Fraikin, amely menedzseli a járműveket. A flottamenedzsmentnél viszont csak menedzseli a járműveket, de azok nem az ő tulajdonában vannak. Végül a rövid távú bérletnél újra tulajdonos és menedzser is a cég – vázolta a szolgáltatásokat az alelnök. A vállalat bevételének 70 százaléka származik Franciaországból.

A cég 2006-ban döntött úgy, hogy nyit Kelet-Európa felé, előbb Lengyelországban, majd Csehországban és Szlovákiában hozott létre leányvállalatot, míg múlt év végén megalapította a magyar cégét – erről Artur Nowiczki, regionális vezérigazgató beszélt a tájékoztatón.

Lengyelországban 2545, Csehországban és Szlovákiában összesen 349 kocsit adnak bérbe, míg Magyarországon 78 járművel nyitottak. Azt tervezik, hogy 2017 végére 500 járműből álló parkjuk lesz Magyarországon.

Gyöngyössy István, a magyar leányvállalat vezetője kiemelte, hogy a bérelt járművek nem jelennek meg a bérlő könyveiben, így a bérleti díj egészében költségnek számít. Magyarországon nem építenek ki saját szerviz-hálózatot, hanem partnereik – így az IVECO és a Mercedes – bázisaira támaszkodnak.

Forrás: MTI  (ghg \ hgp)
.

(Ezt a cikket 277 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?