A vállalatok és az állami intézmények részéről egyre nagyobb az ígény a dízelt helyettesítő alternatív üzemanyagokkal is működtethető járművekre, így mostantól a Renault Trucks három olyan modellcsaládból kínál teherautókat, amelyek biodízellel is üzemeltethetők. Ezeknek a járműveknek a motorját megújuló energiaforrásokból származó, kizárólag növényi olajokból és állati zsiradékokból plaque_renault_trucks_biodieselelőállított bioüzemanyag táplálja.

A fenntartható fejlődés jelentős feladatok elé állítja azokat a szállítókat, akik az önkormányzati feladatokat és a településeken belüli szállításokat végzik teherutóikkal. A károsanyag-kibocsátást korlátozó előírások miatt egyre több szállító vállalat érdeklődik az alternatív energiával működő járművek felé, így a növényi olajokból, illetve állati zsiradékokból előállított biodízel üzemanyag iránt is, amely egyike az alternatív megoldásoknak.

renault_trucks_d_wide_biodiesel

A megnövekedett igényekre válaszul a Renault Trucks mostantól három biodízellel is működő Euro 6 járművet kínál, amelyeket a kétféle DTI5 240 LE motor egyikével, vagy a DTI8 320 LE erőforrással szerelnek fel. Ezek a motorok 30 (B30), illetve 100 százalékban (B100) biodízelt tartalmazó üzemanyaggal üzemeltethetők. Teljesítményüket tekintve a biodízellel működő motorok ugyanolyan hatékonyságot és nyomatékot kínálnak, mint hagyományos dízelüzemű társaik.

renault_trucks_d_biodieselA biodízel motorok az alábbi járműcsaládokat érintik:

  • Renault Trucks D Cab 2.1
  • Renault Trucks D WIDE
  • Renault Trucks C

A megújuló üzemanyagok kifejlesztésének ösztönzése érdekében a hatóságok és az európai intézmények a biodízel-felhasználás növekedésével számolnak az elkövetkező években. A három járműcsaládot érintő, széleskörű, új biodízel ajánlatokkal elsősorban az önkormányzatok részéről tapasztalható egyre nagyobb igényre válaszol a Renault Trucks. Az önkormányzati beszerzéseknél egyre nagyobb szerepet kapnak az alternatív üzemanyaggal is működtethető járművek, így a biodízel teherautókkal jó esélyekkel indulhat a márka közbeszerzési pályázatokon.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?