Korrupciógyanú a gyulai határrendészetnél, leváltották a kirendeltség vezetőjét

Visszavonta a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének és határrendészeti osztályvezetőjének kinevezését a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője – közölte honlapján a rendőrség.

ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
Gyulai Határrendészeti Kirendeltség – ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

A főkapitányság vezetője csütörtöki hatállyal visszavonta Ladányi Zoltán alezredesnek, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének, továbbá Iszály János alezredesnek, a kirendeltség határrendészeti osztályvezetőjének vezetői kinevezését – tartalmazza a rendőrség közleménye.

A gyulai kirendeltség vezetésével Polyák Zsolt megyei rendőrfőkapitány pénteki hatállyal Wéber Csaba alezredest, a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjét bízta meg. A biharugrai kirendeltséget ugyancsak péntektől megbízással Hegedűs Attila őrnagy vezeti.

A közlemény nem tér ki a személycserék okára, de az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, közvetlen összefüggésben állnak azzal, hogy csütörtökön a Terrorelhárítási Központ több gyulai határrendészt fogott el korrupciógyanú miatt. Az MTI ugyancsak rendőrségi forrásból úgy tudja: egyik leváltott vezető sem szerepel a csütörtökön elfogottak között, és a jelenlegi adatok szerint a bűncselekmény gyanúsítottjai között sem.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nap folyamán megerősítette, hogy több gyulai határrendészt fogott el a Terrorelhárítási Központ csütörtökön.

A nyomozás eddigi adatai alapján felmerült a gyanú, hogy a gyulai kirendeltség állományába tartozó, határrendész szolgálatot teljesítő rendőrök a gyulai határátkelőhelyen a magyarországi belépéskor pénzt, illetve más juttatást kértek és fogadtak el külföldi kamionok vezetőitől.

Forrás: MTI  (bkzg \ bne \ bki \ blz)
.

(Ezt a cikket 290 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?