Főváros: meg kell vizsgálni a BKK-vezetés szerepét a járműtenderek lebonyolításában

Meg kell vizsgálni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetésének szerepét a járműtenderek lebonyolításában – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-vel.

A hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok a budapesti a Margit hídon, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepség után 2013. április 30-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok haladnak a budapesti a Margit hídon, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepség után 2013. április 30-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A közleményben a Főpolgármesteri Hivatal arra reagált, hogy Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője felszólította a főpolgármestert, azonnali hatállyal menessze Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját.

Horváth Csaba szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a „fideszes dilettantizmus” most 3,4 milliárd forinttól és 24 új trolibusztól fosztotta meg a fővárosiakat, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanság miatt megsemmisítette a BKK trolibusztenderét.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, „Budapest már-már rutinszerűen bukja el uniós támogatások milliárdjait a városvezetés és a BKK vezetésének teljes alkalmatlansága miatt”. Közölte, a BKK második nekifutásra sem volt képes a szabályoknak megfelelően kiírni a közbeszerzést, emiatt a főváros ismét kicsúszik az uniós támogatások felhasználhatóságának határidejéből.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint Tarlós István főpolgármester a járműtenderek ügyében belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött. Azt írják: „meg kell vizsgálni a BKK-vezetés szerepét a járműtenderek lebonyolításában. A főpolgármesternek is vannak kérdései e tekintetben”.

„A szocialista vezető észrevételének kampányízű színezetétől függetlenül a kérdés felvetése jelen esetben nem nélkülöz minden alapot, így a főpolgármester a járműtenderek vonatkozásában a belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött” – áll a közleményben.

Forrás:  MTI  (bed \ bki \ kvs)
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?