Hírek Konferenciák Logisztika Rendezvények Találkozók

Árpilis 10. a logisztika napja lesz

Magyarország harmadszor csatlakozott a nemzetközi programsorozathoz

A Logisztika Napja idén április 10-re esik. Országszerte 19 ingyenes program várja az érdeklődő laikusokat és szakmabelieket. Kikötő, repülőtér, raktár, logisztikai szolgáltató cég tart nyílt napot, és számos kerekasztal-beszélgetés, konferencia is lesz a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által koordinált programsorozaton.

Dolgozók árut ellenőriznek az ünnepélyesen átadott Huawei Technologies regionális logisztikai központjában Biatorbágyon 2013. december 3-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Illusztráció
Dolgozók árut ellenőriznek az ünnepélyesen átadott Huawei Technologies regionális logisztikai központjában Biatorbágyon 2013. december 3-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A közreműködő cégek, szervezetek Budapesten és az agglomerációban, valamint Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Miskolcon, Szolnokon és Záhonyban is szerveznek programokat. Előadást tart többek között Paul Lacourbe a Budapesti Gazdasági Főiskolán, Mérő László a Szolnoki Gazdasági Fórumon. Nyílt nap lesz Dunaújvárosban, a legnagyobb forgalmú hazai kikötőben, a debreceni repülőtéren és a záhonyi Eperjeske átrakónál. A Logisztika Napja zárásaként a fővárosi Kocka Bárban találkozhatnak egymással a szakemberek a GS1 Magyarország jóvoltából.

Magyarország 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát.

A rendezvények ingyenesek, tájékozódni és regisztrálni a www.logisztikanapja.hu oldalon lehet.

Gyakran kérdezik

Jók vagyunk logisztikában?

Nemrég jelent meg a Világbank 2014-es logisztikai teljesítmény indexe. Jó hír, hogy Magyarország hét pozíciót előrelépett az elmúlt két évben, most 160 országból a 33. helyen végeztünk. Számottevően jobb a helyezésünk, mint az ország általános versenyképességi helyezése – ebben idén a Világgazdasági Fórum indexén csak a 63. helyet csíptük el. Nálunk a logisztika részesedése a GDP-n belül csak 6 százalék körüli, miközben a fejlett országokban ez az arány jócskán 10 százalék felett van. Tehát nagy még a kihasználatlan potenciálunk a logisztikában.

Mennyit keres egy logisztikus?

A logisztikai és beszerzési területen dolgozók a magyar átlagnál magasabb fizetést vittek haza tavaly év végén a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság felmérése szerint. A KSH adatai szerint 2013-ban Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 230 700 forint volt, az MLBKT nem reprezentatív felmérése alapján a logisztikai és beszerzési területen dolgozók 65 százaléka ennél magasabb fizetést kap.

A logisztika az utakon száguldó kamionokat jelenti?

A logisztika nem csak teherautókat és raktárakat jelent. A logisztika szolgálja ki a gyártást, támogatja a kereskedést a cégek és ágazatok között világszerte. A logisztikusok juttatják el az árukat a boltok polcaira, szervezik a tömegközlekedési rendszereket.

Forrás: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT)
.

(Ezt a cikket 305 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .