Elkerülő út épül Nagylaknál

Elkerülő út épül 3,5-4 milliárd forintból Nagylaknál, amely az M43-as autópályát a régi határátkelőhellyel összekapcsolva tehermentesíti a Csongrád megyei községet – jelentette be Lázár János pénteken a helyszínen.

Forrás: Wikipédia
Forrás: Wikipédia

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár Gyarmati András (független) polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az M43-as autópálya 60 milliárd forintos költséggel 2015 elejére készül el Makó és az országhatár között.

A román kormány tervei szerint a sztráda folytatása 2016-ra épül meg a határ túlsó oldalán, kérdésesés azonban, hogy ekkorra a szomszédos ország a schengeni övezet tagja lesz-e – közölte a politikus.

A román fél vállalta egy ideiglenes határátkelőhely kialakítását az autópályán, a teherforgalom egy része – elsősorban az élőállatot és a veszélyes anyagot szállító járművek – azonban továbbra is a régi átkelőt veszik igénybe – közölte Lázár János.

Az elkerülő út nyomvonalát a helyi közösség igényeinek megfelelően úgy jelölték ki, hogy az ne érintse a lakott területet – tudatta az államtitkár.

Gyarmati András polgármester elmondta, az elkerülő út az M43-as autópálya csanádpalotai csomópontjától indul majd. Mintegy 3 kilométeren a jelenleg a községet Csanádpalotával összekötő út nyomvonalán halad, a kendergyár közelében pedig a román-magyar határt jelentő Élővíz-csatornához kanyarodik, és a falut keletről megkerülve ér el a jelenlegi határátkelőhelyhez.

Forrás: MTI  (bkzg \ gpp \ gry)
.

(Ezt a cikket 163 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?