Mintegy 15 kilométernyi mellékút újult meg a közelmúltban Nógrád megyében

A 34 milliárd forintos országos útfelújítási program keretében megvalósult több beruházás után most Szarvasgedénél egy összekötő út szakasza, valamint a bujáki bekötőút hosszabb szakaszának rekonstrukciója is lezárult. A program keretében Nógrád megyében több mint egymilliárd forint értékben mintegy 15 kilométernyi útszakasz újulhatott meg, miközben a Regionális Operatív Program (ROP) keretében is folytatódnak munkálatok.

Nógrád megyében befejeződik a 2013 őszén indított, országosan 34 milliárd forintos keretösszegű útfelújítási program, amely egymilliárd forintot meghaladó költséggel összesen 15 kilométer hosszon tette lehetővé útszakaszok felújítását.

Még 2013-ban elkészült az Ilinyi bekötőút 1,1 kilométeres, az Alsópetény és Keszeg közötti útvonal 1 kilométeres, a 21-es számú főút Tar és Mátraverebély közötti 4,9 kilométeres, valamint a Horpács és Borsosberény közötti út 2,5 kilométeres szakaszának rekonstrukciója. A bujáki bekötőúton és Szarvasgedénél is befejeződött a 2014 februárjában megkezdett kivitelezés. A Bujáki bekötőút 4,7 kilométeres szakasza bruttó 367 millió forintból újulhatott meg, a szarvasgedei mellékút 240 méteres belterületi és 560 méteres külterületi szakaszának rekonstrukciójára pedig bruttó 54 millió forint állt rendelkezésre.

A kivitelezés során mindkét szakaszon az út állapotának és jellemzőinek megfelelően hajtotta végre a szükséges beavatkozásokat a kivitelező: a profilmarás után két réteg aszfaltterítés zajlott, az érintett szakaszok hídjain elvégezték a szükséges felújítási munkákat, ahol kellett, ott beton rázóburkolatú padka készült, új átereszek épültek, az árkokat is rendezték, felújították a buszmegálló öblöket, valamint tartós burkolati jelek is készültek.

Nógrád megye leromlott mellékúthálózatára való tekintettel a megvalósult 15 kilométernyi felújításon felül szintén ebből a programból sikerült forrást biztosítani az Egyházasdengeleg és Szirák közötti út 1,7 kilométeres szakaszának felújítására. Jelenleg ennek előkészítése van folyamatban, és a kivitelezés is megvalósul még ebben a félévben. A fentiek mellett 2012-2013-ban ROP támogatásból 4 útszakasz összesen 32,5 kilométer hosszon újulhatott meg és még ez évben elkészül a Kálló belterületéről Verseg irányába tartó útvonal Nógrád megyei szakaszának rekonstrukciója is közel 4 kilométer hosszon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 113 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?