Mintegy 4,4 kilométeren újul meg uniós támogatásból a Heves megyei Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út

Megújul a Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út mintegy 4,4 kilométeres szakasza. Az Új Széchenyi Terv keretében a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 445 millió forintos, az Európai Unió által nyújtott támogatásból valósítja meg a beruházást.

Illusztráció
Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Heves megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben 2013-ban csaknem 920 millió forint értékben, több mint 6 kilométernyi út felújítása valósult meg, míg az idei évben több mint 12,4 kilométeren indulnak a munkálatok megközelítőleg 1,1 milliárd forint támogatásból.

A 2416 jelű Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út mintegy 4,4 kilométeres szakaszának felújítása során a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező felújítja a burkolatot, kijavítja a pályahibákat, valamint gondoskodik az útpálya víztelenítéséről, kitisztítja az árkokat és az átereszeket, továbbá rendezi a padkákat is. A munkálatok során új szalagkorlátok és jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre, továbbá tartós burkolati jeleket festenek fel. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít majd az utazóknak. Az útszakasz felújításával a környező települések – Verpelét, Egerszalók – lakosainak közlekedése jelentős mértékben javulni fog.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárásokat követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind a társaság, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?