Tartálykocsik ütköztek egy kínai alagútban, több tucat halott

Legkevesebb harmincegy halottja van az észak-kínai Sanhszi tartomány egyik alagútjában történt balesetnek, amelyben két, metanolt szállító tartálykocsi egymásnak ütközött – jelentette a kínai média csütörtökön. A baleset még március 1-jén következett be, de csak most derült ki, hogy ennyire sok halálos áldozatot követelt.

Kilenc embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

A nyomozás megállapította, hogy a gyúlékony üzemanyagot szállító egyik teherautó belerohant az előtte haladóba. A robbanás és a tűz, amely 42 járművet rongált meg, a Sanhszi és Honan tartomány egy-egy városát összekötő autópálya részét képező Janhou alagútban történt.

A nyomozás felügyeletére a kormány is vizsgálati csoportot küldött a helyszínre. A rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek rekonstruálását és az áldozatok pontos számának megállapítását jelentősen nehezítették a helyszín adottságai és a hatalmas robbanás okozta károk.

Forrás: MTI  (ktp \ kvb \ ksy)
.

(Ezt a cikket 201 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!