Gazdaság Hírek Pótkocsi

Pótkocsi-felépítményt összeszerelő üzemet épített Tatán a Mafracht Kft.

A tengeri és közúti szállítmányozással foglalkozó Mahartlog-Mafracht Kft. 251 millió forintos beruházással járműipari összeszerelő üzemcsarnokot épített a tatai ipari parkban – mondta el a cég vezetője pénteken az MTI-nek.

Illusztráció – Fotó: mahartlog.hu

Szabó Gréta közölte: a társaság egyoldalú szállítmányozási profilját kockázatosnak tartotta, ezért hoztak létre gyártóbázist. A tatai üzemben legalább 15 új munkahelyet teremtenek a jelenlegi harmincegy mellé.

A vállalkozás felmérései szerint jelentős piaci igény mutatkozik korszerű, jó minőségű és gazdaságosan előállítható tehergépkocsi-felépítmények gyártására. Mivel a Mahartlog-Mafracht Kft.-nek nagy tapasztalata van túlméretes szállítmányok mozgatásában, az üzemben várhatóan speciális felépítményeket is készítenek majd, és érkezett megkeresés mezőgazdasági gépek felépítményeinek összeszerelésére is.

A beruházás során egy csaknem 1000 négyzetméteres üzemcsarnokot emeltek, amely előkészítő és összeszerelő részre osztható, valamint megépítették az üzemhez tartozó irodákat és kiszolgáló helyiségeket.

A Mahartlog-Mafracht Kft. 1991-től foglalkozik tengeri, folyami és közúti szállítmányozással, ezen felül speciálisan túlméretes szállítmányokkal, hűtött és veszélyes áru szállításával, továbbá kompjegy-értékesítéssel. A társaság éves nettó árbevétele 2013-ban meghaladta a 1,1 milliárd forintot.

Forrás: MTI  (bfi \ ppd)
.

(Ezt a cikket 370 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .