A román kormány jogszabállyal tiltaná az autóstopot, mivel egyre gyakoribb az illegális személyszállítás, ami hátrányosan érinti a taxisokat és a személyszállító vállalkozásokat, így közvetett módon az állami költségvetést is.

A taxik mellett egy autóstopos a romániai Nagyváradon 2014. február 18-án. A román kormány jogszabállyal tiltaná az autóstopot, mivel egyre gyakoribb az illegális személyszállítás, ami hátrányosan érinti a taxisokat és a személyszállító vállalkozásokat, így közvetett módon az állami költségvetést is. A taxistörvényt módosító jogszabály ezertől ötezer lejig (66 ezertől 330 ezer forintig) terjedő bírsággal sújtaná azokra a járművezetőket, akik autóstopost vesznek fel. Más európai országoktól eltérően Romániában a felvett autóstopostól többnyire elvárják, hogy fizessen a fuvarért. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A taxik mellett egy autóstopos a romániai Nagyváradon 2014. február 18-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A taxistörvényt módosító jogszabály ezertől ötezer lejig (66 ezertől 330 ezer forintig) terjedő bírsággal sújtaná azokra a járművezetőket, akik autóstopost vesznek fel. Más európai országoktól eltérően Romániában a felvett autóstopostól többnyire elvárják, hogy fizessen a fuvarért.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 175 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?