HATÉVES CSÚCSOT DÖNTÖTT MEG A FORD RÉSZESEDÉSE AZ EURÓPAI HASZONJÁRMŰ-PIACON

2013-ban 6 százalékkal emelkedett a Ford részesedése az európai haszonjármű-piacon, miután a vállalat 2007 óta legeredményesebb évét zárta a szegmensben: tavaly a Ford 186.200 haszonjárművet értékesített Európában, amivel piaci részesedése 9,2 százalékra nőtt, így a a vállalat minden vetélytársánál gyorsabb ütemben növelte piaci részesedését. Magyarországon még ennél is látványosabb a Ford megújult haszongépjármű-portfolójának sikere: itt a márka 2430 új autó értékesítésével 20,5-%-os piaci részesedést szerzett!

ford-haszonjarmuvekA Ford 2013-ban mutatta be a a 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ díjat megszerző vadonatúj Transit Connect, és az új Fiesta Van modelleket, egy évvel korábban pedig a 2013-as ’Év Pickupja’ díjat elhozó Ranger-t és a 2013-as ’Év haszongépjárműv’ címet megszerző Transit Custom 1 tonna teherbírású változatát. Idén jelenik meg a 2 tonnás Transit és a kisméretű Transit Courier, teljessé téve a Ford 24 hónap alatt teljes egészében megújított haszonjármű-kínálatát. Vadonatúj modelljeinek köszönhetően a Ford a 2013-as évben lendületesen növelte haszonjármű-eladásait; a vállalat 2007 óta nem zárt ilyen eredményes évet ebben a szegmensben.

Tavaly a Ford 186.200 haszonjárművet értékesített Európában, vagyis 11.000 darabbal többet, mint 2012-ben. A márka piaci részesedése ezzel 9,2 százalékra nőtt az előző év 8,5 százalékos eredményéről, ami a legnagyobb mérvű növekedésnek számít az európai piacon. A Ford haszongépjármű modelljeinek sikere idehaza minden várakozást felül múlt: a Magyarországon eladott 2430 új kishaszongépjármű révén elért 20,5%-os szegmensrészesedés azt jelentette, hogy tavaly minden ötödik hazánkban gazdára találó kishaszongépjármű Ford volt.

A Ford növekvő értékesítéseinek éllovasai az új Transit Custom 1 tonna teherbírású változata és a Ranger pickup voltak. A Európában Ford 41.500 darab Transit Custom modellt adott el 2013-ban (az autó gyártásának első teljes évében), míg a díjnyertes
Ranger pickupból 15.400 darab talált gazdára, ami 49 százalékos növekedést jelent a 2012-es eredményhez képest. 2014-ban a Ford teljessé teszi az alig 24 hónap alatt megújított haszonjármű-kínálatát.

A Ford Transit Connect tavaly a “2014-es Év Haszonjárműve” lett, s ezzel a Ford az első autógyártó, amely két egymást követő évben is megszerezte ezt a címet, hiszen egy évvel korábban a Ford Custom bizonyult a legjobbnak e megmérettetésen.

“Jelenleg a Ford rendelkezik a legfrissebb haszonjármű-palettával Európában, s vadonatúj termékeink érezhetően több embert csábítottak be a Ford márkakereskedésekbe és a Transit Központokba.” – mutat rá Kevin Griffin, a Ford Európa haszonjárművekért felelős értékesítési- és marketing-igazgatója. „Idén pedig további új modellek érkeznek, így biztosak vagyunk abban, hogy piaci részesedésünket 2014-ben is tovább tudjuk majd növelni.”

Forrás: Ford
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?