Folytatódik a 21-es főút négysávossá bővítése

Újabb szakaszon kezdődik meg a 21-es főút négysávossá bővítése Nógrád és Heves megyében közel tíz kilométeren, a teljes felújítás 2015 első félévében fejeződik be, a beruházás az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg – erről Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.

Illusztráció
Illusztráció

Nógrád megyében Jobbágyi és Szurdokpüspöki között, Heves megyében Apc, Zagyvaszántó és Lőrinci településeken szélesítik a jelenleg kétszer egy sávos utat, a földmunkák márciusban kezdődnek – mondta Becsó Zsolt.

A Heves megyei szakasz kivitelezését a Swietelsky Magyarország Zrt. nettó 8 milliárd 111 millió, a Nógrád megyei szakasz korszerűsítését a Swietelsky Magyarország Kft. és a HE-DO Kft. által alkotott konzorcium nettó 5 milliárd 497 millió forintért végzi el – tette hozzá.

Az elnök közölte: a 21-es főút korszerűsítésének célja, hogy Nógrád megyét és kiemelten Salgótarjánt bekacsolja az ország infrastrukturális vérkeringésébe.

Elmondta, a 21-es út ezen szakaszainak szélesítése mellett például különszintű csomópontokat, körforgalmakat, új gyalogos és kerékpáros aluljárókat, a Szuha-patak felett új hidakat, vadátjárót létesítenek. A párhuzamos utakat felújítják és az érintett útkereszteződéseket átépítik.

A Heves megyei 5,3 kilométeres, illetve a Nógrád megyei 4,5 kilométeres bővített útszakasz a már megépült kétszer kétsávos részhez csatlakozik majd.

Forrás: MTI  (bdu \ gry)
.

(Ezt a cikket 188 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?