Folytatódik a közútfelújítási program Békés megyében

Folytatódik az ősszel elkezdett közútfelújítási program Békés megyében, március elsejétől két újabb, közel tíz kilométeres útszakasz kap új megerősítő burkolatot teljes szélességében Gyula és Doboz, Szeghalom és Vésztő-Mágor között – jelentette be a békés megyei útügyi biztos pénteken Gyulán, a dobozi út felújításra váró szakaszán.

kozutDankó Béla kiemelte: a kormány kiegyensúlyozott költségvetési politikája tette lehetővé, hogy a közutak felújítására országos szinten 33 milliárd forint plusz forrást sikerült elkülöníteni. Ebből Békés megye 1,62 milliárd forintot kapott. Az összegből harminc kritikus állapotú és a közlekedés szempontjából balesetveszélyes útszakasz felújítására nyílt lehetőség 22 kilométer hosszúságban. Hozzátette: a Gyula és Doboz, valamint a Szeghalom és Vésztő-Mágor közötti szakaszokat a nyertes kivitelező átvette, az alapozási és az előkészítő munkálatok napokon belül indulhatnak, az aszfaltozások március elején indulnak.

A sajtótájékoztatón részt vett Kovács József (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, aki a két alsóbbrendű útszakasz jelentőségéről szólva kiemelte: rendkívül nagy a két út forgalma, hiszen Észak-Békést kötik össze Közép-Békéssel, Gyula városával és a gyulai közúti határátkelőhellyel. Szeghalom és térsége a gyulai Pándy Kálmán Kórház ellátási területe, a mentők is a két út érintésével szállítják a sürgősségi ellátást igénylő betegeket az egészségügyi intézménybe. Hozzátette: a két út kiemelt turisztikai térségeket köt össze, a Kettős-Körös összefolyásánál a szanazugi üdülőövezetet, valamint a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhelyet.

A mintegy fél milliárd forint értékben megújuló útszakaszok hosszú évekre teszik élhetőbbé és biztonságosabbá a térségben élők életét – tette hozzá.

Forrás: MTI  (brg \ gry)
.

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?