Hazánkban első alkalommal konferencián vitatják meg a gumiabroncs kereskedelem trendjeit és kihívásait a piac vezető szereplői Budapesten. A hagyományteremtő jelleggel megvalósuló rendezvény kiemelt figyelmet fordít a magyar gumiabroncs ipar jelenlegi helyzetére, mindemellett a részt vevők az internetes abroncskereskedelem lehetőségeiről és kihívásairól is eszmét cserélnek. A Continental Hungaria által elindított kezdeményezés első rendezvényén iparági döntéshozók, meghatározó piaci szereplők, és az abroncsiparhoz kapcsolódó legfontosabb szolgáltatók képviselői vesznek részt.

Növekvő hazai abroncspiac

2013-ban hazánkban markáns növekedésnek indult a személy- és kisteherautó gumiabroncs piac, miközben Európában enyhe csökkenés volt kimutatható. Tavaly az előző évhez képest 6,1 százalékkal nőtt az új abroncsok értékesítése, melynek eredményeképpen összesen 2,1 millió darabot adtak el. „A teljes végfelhasználói igény ugyanakkor jelentősen meghaladhatja a kétmilliós szintet, ugyanis ez a szám nem tartalmazza a kereskedőknél korábban „bent ragadt”, majd tavasszal értékesített, illetve a direkt és a használt importból származó mennyiséget.” – hívta fel a figyelmet Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója. A magyar személyautó gumiabroncs piac így 2,5 milliós darabszám körül alakult az elmúlt évben. Az értékesített abroncsok közül a prémium termékek aránya a legnagyobb, de alig maradnak el ezektől a legolcsóbb kategóriába tartozó gumiabroncsok.

Jól teljesítenek a Continental abroncsai

A Continental, valamint a cégcsoporthoz tarozó egyéb márkák (Uniroyal, Semperit, Barum, Matador, Gislaved, General Tire, Viking, Sportiva) 2013-ban tovább erősítették jelenlétüket a magyar személyabroncs piacon. „A Continental napjainkra az egyik legkeresettebb prémium márkának számít az autósok körében, amely a kiszámítható kereskedelmi- és márkapolitikának, a sorozatosan megnyert gumiabroncs teszteknek, valamint a tudatos, ismertség növelő és végfelhasználói kampányoknak köszönhető. Általánosságban elmondható továbbá, hogy a hazai gumiabroncs piacon minden harmadik eladott abroncs a Continental-csoporthoz tartozik.” – emelte ki Rábai Dániel.

A Continental a személyabroncsokon kívül haszongépjármű, motorkerékpár és ipari abroncsok forgalmazását, illetve a haszonjárműveknél a kapcsolódó flottaszolgáltatások biztosítását végzi Magyarországon. Ezekben a termékkörökben a német gyártó ugyancsak a hazai piac egyik legjelentősebb szereplőjének tekinthető.

Gyengélkedő európai piac

Míg a magyar piac fellendülőben van addig Európában ezzel ellentétes folyamtok figyelhetőek meg. Az európai gumiabroncs-piac tavaly 1,4 százalékkal zsugorodott és összesen 198 millió abroncsot vásároltak az autósok. A prémium márkák aránya ugyanakkor 56,9 százalékról 58 százalékra nőtt, a közepes kategóriába tartozó gumiabroncsok eladása pedig hozzávetőlegesen stagnált, míg az alacsonyé csökkent.

Sikeres esztendőben bízik a Continental konszern

A tavalyi évben a Continental cégcsoport gumiabroncs, valamint autóipari alkatrészgyártó üzletágai is kiemelkedő eredményt értek el. A német konszern tavaly 33,3 milliárd eurós értékesítési árbevételre tett szert, míg 2012-ben 32,7 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A konszern adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredménye tavaly 3,7 milliárd euró lett, a tervezettnél lényegesen jobb, 11,2 százalékos bruttó eredménykulcs mellett. A Continental-csoport a globális gépjárműgyártás idei évre várható növekedésére hivatkozva 35 milliárd eurós értékesítési árbevételre számít 2014-ben.


Continental vállalat

Az előrejelzések alapján a 2013-ban elért több mint 33,3 milliárd eurós forgalmával a Continental egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A vállalat a gumiabroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű és hajtástechnikai elemekkel, az adatátviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasztomerekkel elősegíti a biztonságosabb közlekedést, és hatékonyan hozzájárul a környezetvédelemhez. Ugyanakkor a vállalt meghatározó partnere az autóiparnak a kommunikációs rendszerek fejlesztésében is. Jelenleg a Continental megközelítőleg 177.000 alkalmazottat foglalkoztat 46 országban. További információt a www.continental-corporation.com weboldalunkon talál.

A Continental Magyarországon

A Continental AG Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát és közel 6.000 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió 1991 óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral.

Gumiabroncs divízió

A gumiabroncs divízió a Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs, a Haszongépjármű-gumiabroncs, valamint a Kétkerekű-gumiabroncs üzletágakból áll. Mint a világ egyik vezető abroncsgyártója, a Continental Gumiabroncs divíziója 2012-ben több mint 9,7 milliárd eurós forgalmat ért el a világ 22 helyszínén jelen lévő termelő és kereskedelmi egységei közreműködésével, közel 42.000 munkatárssal. A széles termékportfolió és a folyamatos fejlesztés révén a vállalat jelentős mértékben járul hozzá a gazdaságos és környezetbarát mobilitás fenntartásához.

Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental Európa piacvezetője a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén. A futószalagokról legördülő új autók több mint 30%-a is Continental abroncsokon hagyja el a gyárak területét Európában. További információt a www.continental.hu weboldalunkon talál.

Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental haszongépjármű-gumiabroncs üzletága a világ egyik legnagyobb gyártójának számít a tehergépjármű-, a busz- és az ipari gumiabroncsok területén. További információt a www.continental-truck-tires.com weboldalunkon talál.

Szponzoráció

A gumiabroncs divízió hivatalos támogatója a német DFB Kupának, a 2014 FIFA World Cup™-nak, melynek Brazília ad otthont, valamint a Franciaországban megrendezésre kerülő UEFA EURO 2016™ rendezvénysorozatnak. További információt a www.contisoccerworld.com weboldalunkon talál.

Forrás: Continental Hungaria Kft.
.

(Ezt a cikket 232 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?